DIY vloer met Miss Mustard Seed’s Curio

Miss Mustard Seed’s Milk Paint voor vloeren, wie had dat gedacht. Maar dat kan dus wel degelijk! hoe? lees snel verder.

 

In ons Miss Mustard Seed’s netwerk wisselen we veel ervaringen en blogs uit en stimuleren we elkaar om elkaars blogs te gebruiken, om zo de bekendheid en diverse mogelijkheden van dit geweldige merk onder de aandacht te brengen. Het is natuurlijk als 1 bedrijf onmogelijk, zoveel blogs te schrijven of zoveel te restylen, dat alles goed naar buiten komt. Wij doen dit dan ook de komende tijd veelvuldig, andere maken gebruik van onze blogs en wij maken gebruik van hun blogs. Beide kanten, vertalen het naar eigen inzicht en aangepast op hun bedrijf.

 

Zie hier het blog van Ironstone Nest, super leuk die naam, want Ironstone hebben we net een mooi blog over kunnen lezen van Angelique. Dat is een mooie neutrale kleur in onze Milk Paint serie. Zij wilde een vloer die niet al te duur werd om neer te leggen. Maar wel 1 die eruit zag om te smelten. En hoe doe je dat dan? Zij zijn begonnen met het aanleggen van een vloer van Multiplex, vurenhout zou hier ook uitermate geschikt voor zijn.

 

 

  

 

 

 

Aangezien het natuurlijk best om hoeveelheden gaat en je aardig wat water nodig hebt, heeft ze het in een enorme emmer gedaan met veel water en de kleur Curio. Omdat er eigenlijk geen mixer voor is, hebben zij het met een boor gedaan en die er als een mixer doorheen laten draaien. Gemak dient de mens tenslotte toch? met een verf roller voor plafonds en een oud katoenen kussensloop zijn ze begonnen aan de vloer. Elke keer een groot vlak gerold en daarna wat hier en daar uitgeveegd met de oude doek. Zo krijg je ook een natuurlijk effect, hier en daar wat meer beits dan op andere plaatsen.

 

 

 

  

 

 

 

Hoe maak je een beits van Miss Mustard Seed’s Milk paint? normaliter maak je de Milk Paint aan 1 op 1. Dus 1 deel water en 1 deel Milk Paint, maar met een beits moet je dus meer water gebruiken. In dit geval doe je dan 2 delen water en 1 deel Milk Paint. Hou dus je verhoudingen goed in de gaten en vergeet niet het even op een test stukje hout te proberen. De Milk Paint zuigt helemaal in het hout en zal zeer kleurvast zijn voor de komende jaren.

 

 

 

 

Maar uiteraard moet je dit wel sealen en natuurlijk helemaal waterdicht maken en dan komt eigenlijk de Hempoil oftwel de Hennepolie , erbij kijken. Want dat zorgt dat het hout goed beschermd blijft en de vloer goed waterbestendig. Maar dit moet je dik aanbrengen, dat hebben zij zoals op de foto te zien is goed gedaan, ze hebben het zichzelf vooral heel gemakkelijk gemaakt. Met een kwast en een doekje, kom je er hier niet. Dus grote slagen snel thuis, dat kan zeker. De vloer moet je allereerst een goede 24 uur tot 48 uur goed laten intrekken, dan haal je de olie die teveel is en niet goed intrekt er af. Hoewel het niet altijd mogelijk is, zou je voor de hardheid en de goede werking, de vloer 3 weken moeten laten rusten. Dat betekend niet dat je deze niet kan gebruiken. Maar let op met schuiven en zware elementen als een kast of een tafel. Die zou ik na een paar dagen pas plaatsen en dan wel met karton eronder en het af en toe eens wat verschuiven. Just in case, you never know.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar eigenlijk heb je dan voor heel weinig een prachtig uitziende vloer, met een look van een oude parket vloer. Geschuurde planken kun je op maat laten zagen bij je bouwmarkt. Het enige wat je moet doen is het neerleggen. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen er van die leuke sierlatjes bij te gebruiken als een soort plintjes en dit in zijn geheel mee te nemen.

 

 

 

 

Ik hoop dat jullie dit blog net zo leuk vonden als ik zelf. Ik krijg zoveel ideetjes doorgestuurd van mijn mede retailers, dat ik zelf eigenlijk in mijn hoofd de hele workshop ruimte al heb aangepakt 😉 Succes met jullie vloer en de producten die je uit mijn shop dan nodig zou hebben zijn de Curio Milk Paint (klik hier )  en de Hennepolie (klik hier) . Uiteraard kan deze beits met alle 25 kleuren uit onze collectie gemaakt worden.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterest

Een reactie op “DIY vloer met Miss Mustard Seed’s Curio

  1. Goeie uitleg, kan al beginnen met nadenken over hoe pak ik mijn verweerd parket aan.
    Wat me aantrekt is de kleurvastheid van dit produkt.
    Wie weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *