Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

 

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

Sinds kort hebben we in de shop een nieuwe Wax mogen presenteren. Hoe gaaf is dat naast alle andere waxen die we al hebben. We hebben nu de Fusion Furniture Wax Roze Gold in het assortiment zitten. En aangezien ik roze verslaafd ben, mocht ik deze van Diana uit proberen op verschillende items. Ja dit voelde weer als een zware straf aan natuurlijk, hahaha.

Ik heb gekozen om de wax op zowel steen aan te brengen als op hout. Ik wil namelijk graag de verschillende effecten zien van de Wax en deze dan weer terug kunnen koppelen naar jullie toe als restylers.

Ik ben als eerste gestart met twee oude bloempotten die al een tijdje ergens stonden te niksen 😉 Ik had ze eerder al een keer in de Fusion Metallic Gold gezet, maar ik wilde er nu graag iets anders mee doen. Ik ben begonnen met het licht opschuren van de potten met een schuurblokje, daarna heb ik de potten opgezet met de Krijtverf van Creta et Aqua, kleur Linum. Aangezien ik de potten wil afwerken met de Roze Wax, is 1 laagje krijtverf meer dan voldoende. Deze was na enkele uurtjes droog genoeg om af te werken met de Wax.

Ik heb daarvoor onze korte Wax kwast uit de shop voor gebruikt. Ik ben een groot fan van deze kwast. Hij ligt heerlijk in de hand en je kan er goed mee in de Wax potjes komen. Door de puntige vorm van de kwast, kan ik ook altijd makkelijk in de nerven, hoekjes, deukjes of andere oneffenheden komen. Ik vind deze kwast dan ook zeker een aanrader voor iedereen die graag met Waxen mag werken. In de potten waar ik mee bezig ben zitten grove werkjes die ik d.m.v. de roze wax extra naar voren wil laten komen. En dit werkte perfect met de korte Wax kwast. De Wax breng je dun aan met de kwast en veegt deze goed uit over je project. Te dikke lagen Wax voelen vettig aan. Dit is niet de bedoeling. Nadat je met je Wax kwast alle Wax goed hebt afgewerkt, voelt je project eigenlijk al glad aan. Misschien dat het her en der nog een beetje plakt, maar dit is niet noemenswaardig.
De potten hebben een heel ander uiterlijk gekregen. Van bling bling potten in de Fusion Metallic Gold naar romantische potten met Creta et Aqua Linum en de Fusion Wax Roze Gold.

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu wilde ik verder gaan testen. Hoe zal de kleur uitpakken op kaal vurenhout, vurenhout met een Fusion kleur eronder en een plankje met Krijtverf als basis laag. Persoonlijk vind ik het fantastisch om allemaal verschillende materialen en producten uit te testen. Dus ik heb mijn tafel vol geparkeerd met plankjes, verf, kwasten en de wax haha.

Ik ben eerst een wandplankje in de witte Linum gaan zetten van Creta et Aqua. Deze had dan mooi even de tijd om te drogen, terwijl ik met de vurenhouten plankjes aan de gang ging. Ook het wandplankje heb ik eerst ontvet natuurlijk met onze St. Marc korrels en iets opgeruwd met een schuurblokje. Nadat deze in de verf stond, ben ik de vurenhouten plankjes gaan voorbereiden. Ik had spontaan bedacht sommige toch ook eerst te voorzien van een laagje verf.
Volgens Diana pakte de Roze Wax erg mooi uit op de kleur Inglenook van de Fusion lijn. Nou dat wilde ik dan zelf natuurlijk ook graag zien. Een plankje in de Inglelook en een in de Limestone van de Fusion verf lijn.

Terwijl alles lag te drogen, ben ik de wax gaan aanbrengen op een kaal stukje vurenhout en jeetje……. Ik kreeg direct al een heel mooi en ander effect te zien dan op de stenen bloempotten… Echt een wow factor haha. Op de potten was ik namelijk niet helemaal onder de indruk van de Roze Wax. Ik kon er niet precies mijn vinger opleggen waarom niet. Misschien was het de vorm van de potten, of de grove stukken of….. zeg het maar. Soms heb je dat met projecten toch . Het is het hem dan net niet, maar je kan niet precies vertellen waarom niet. Nou dat had ik met mijn 2 potten.

 

Maar nu op dat blanke vurenhout kreeg de Wax een compleet andere look!!!!! Het gaf een warmere tint aan het hout, heel subtiel met her en der een sparkle. Intussen waren mijn andere planken ook droog en kon ik ook hier de Roze Gold Wax op aan brengen. En inderdaad, wat was de Inglenook met de Roze Wax een prachtige combinatie. In mijn ogen geeft de Roze Wax alles een iets romantischer en zachtere uitstraling. De glitter (metallic) die erin verwerkt zit, is heel subtiel. Soms zie je hem wel en soms niet. Dit heeft erg met je lichtinval te maken. Ook op de Limestone en de Linum gaf de Wax een heel apart effect.  Wat ik al eerder benoemde, hij geeft een romantisch en zacht effect in mijn ogen. Voor mensen die het nog spannend vinden om met een Wax te gaan werken is de Roze Gold eigenlijk wel een mooie opstap. Hij knalt niet direct van je project af, al zou je dat wel denken als je de inhoudt van het potje ziet haha. Nogmaals hij is heel subtiel en lieflijk.

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

Fusion Mineral Paint Furniture Wax Pink Gold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren om met deze nieuwe Wax van Fusion aan de slag te gaan en dat we dan op de site jullie mooie projecten weer morgen bewonderen.

Onderaan mijn blog zal ik een boodschappenlijstje plaatsen, zodat iedereen makkelijk vanuit de link de producten in de shop kunnen bestellen.

 

 

 

 

Veel restyle groetjes,

Angelique Bouwmeester-Bordino

Boodschappenlijstje:
– St. Marc

– Schuurblokje
– Creta et Aqua kleur Linum
– Fusion kleur Limestone
– Fusion kleur Inglenook
– Fusion Wax Roze Gold
– Korte Wax kwast

 


 

 

web statistics


Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *