Maak je eigen tuintegels DIY

Geen klein DIY project deze keer, maar het ‘grovere’ werk. Aan de slag met beton en rubberen deurmatten! voor de allermooiste ‘steppingstones’ in je eigen tuin.

Iedereen heeft nog wel ergens in z’n schuurtje wat houtafval staan, tenminste de meeste van ons. Neem een stuk hout, hierbij is een plaat genomen die uit een oud plafond kwam en wat houten latjes.

 

 

betontegel 4

 

 

Dit DIY bestaat uit 2 maten rubberen deurmatten voor de variatie, maar dat kan je natuurlijk zelf helemaal zelf invullen. Het is aan te raden er bouwstaal bij te halen, dat maakt de tegels een stuk steviger om op te lopen.

 

 

 

 

Neem een oude plank en maak een rastertje van oude plankjes om je rubbermat heen. Het raster leg je op de oude plank en tussen de plankjes giet je een laag beton. Vergeet niet de mal op de onderplaat vast te schroeven. Leg op deze laag het stuk bouwstaal en giet daaroverheen wederom een laag beton. Leg daarna de rubbermat met de bovenkant op het beton, dus de mooie kant naar beneden. Om ‘vastplakken’van de rubbermat te voorkomen, kan je de mat inspuiten met WD 40 of gewoon olie.  En laat het geheel goed drogen, 2 dagen is aan te raden. Daarna kan je de rubbermat eraf halen en de ‘mal’ er vanaf.

betontegel 4      betontegel 2

 

betontegel 3     betontegel 5

 

 

 

Haal er goed een staalborstel overheen, zodat alle scherpe kantjes van de bovenste laag af zijn en je er met je blote voeten op kan lopen. Door het borstelen onstaat er ook een licht kleurverschil op de tegel. Dat geeft een mooi effect, zodat de sierlijke afdruk er extra mooi uitkomt. Vergeet de randen niet goed met de staalborstel te behandelen om de scherpe kantjes ervanaf te halen.

 

betontegel 1    betontegel

 

Veel plezier en hopelijk fleurt jullie tuinpad helemaal op met deze mooie DIY tegels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: monicascreativeroom

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterest

4 reacties op “Maak je eigen tuintegels DIY

 1. Het ziet er erg leuk uit maar, een hele tijdrovende klus om er een tuinpad vol mee te maken.
  En lijkt me wat onderhoud betreft niet zo handig.
  Hebben in een ver verleden ooit terrastegels gehad waarvan 4 tegels telkens een cirkel vormden.
  Die tegel apart bestond ook nog uit kleine vlakjes.
  Ik zelf zou er daarom nooit meer voor kiezen maar, vind het wel mooi.

  1. Het is minder tijdrovend dan het lijkt, omdat je er een aantal tegelijk kan doen. En ach het zijn tenslotte unieke tuintegels, geen pompoentjes wat je maakt haha. Mag ook best wat werk inzitten, hopelijk ligt het voor de komende jaren . We snappen wat je bedoeld qua hoogte verschil in de tegels. Maar het voordeel hiervan is, dat je zelf kan bepalen hoe diep je het verschil maakt. Je kan de mat er alleen met de afdruk induwen, maar ook dieper. Nooit de onderkant van de mat uit het oog verliezen haha…maar dat moge duidelijk zijn. Voor het effect van de krullen heb je in den beginne al weinig druk nodig. En daarna ga je aan de gang met de (roterende) staalborstel.

 2. Wat een super leuk project! Ik wil graag een betontegel met familie inscriptie / handafdruk maken als een cadeau, maar ben helemaal nieuw hiermee. Hoe maak ik het juiste cement mengsel? Hebben jullie daar tips/ recept voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *