Met Milk Paint een schoolbord maken DIY

Een project met Milk Paint is al ontzettend leuk om te doen. Maar een project als een schoolbord maken met onze serie van Miss Mustard Seed’s MilkPaint is helemaal gaaf om te doen. Dit is een project dat zowel gevorderden als beginners kunnen doen.

 

 

Het  voorbeeld wordt hier gedaan op een oude strijkplank,

Hoe gaaf is dat!!

Kijk je even mee?

 

Uiteraard is het het meest handige als je iets goed uit elkaar haalt voor je het verf, en zeer zeker voor dit soort objecten.

 

 

Dit bord is uiteindelijk gemaakt door een collega verkoper van deze verf lijn, en zij wilde het perse in een antieke sfeer maken, en koos voor de kleur zwart. In de Miss Mustard lijn is dat de naam Typewriter die te vinden is in onze shop in een testervorm en een grote zak van 230 gram. Uiteraard kan je ook kiezen voor de vintage vorm voor deze schoolborden zoals op de 2 onderstaande foto’s. Dat is gedaan met een andere kleur en verhouding.

 

 

 

De mix die je dan moet maken is 3 delen Boxwood groen en dan 2 delen Artissimo blauw die je vervolgens goed mixt ,en dan voeg je er water aan toe.

 

Maar zoals vermeld, wordt dit  een meer traditionele look , en is er gekozen voor de kleur Typewriter zwart.

 

Milk paint zuigt sneller in dan bijvoorbeeld een Krijtverf of een latex, het voordeel is dat het dan ook lekker snel droogt. Tussen de 2 lagen zat 20 minuten en uiteindelijk werd deze ook droog na een minuut of 20 a 30.

 

 

 

Omdat er op geschreven gaat worden, is het wel van belang dat dit project goed glad is. De 2e laag is dan ook even lekker opgeschuurd, maar daar zit echter echter  wel een valkuil om de hoek. Doordat mensen wel vaak goed roeren, maar niet de tijd nemen de Milk Paint daarna even te laten rusten, kan het zijn dat er kleurpigmenten even niet goed opgelost zijn( zoals met de Typewriter zal dan de witte pigment naar voren komen). Dus stel dat je dit niet goed doet en je gaat het opschuren, dan kom je dus onderweg die witte pikkels tegen die bovenop je werk liggen. Ga je dat schuren, dan benadruk je dus die witte pikkeltjes. Nou zal dat in dit geval geen kwaad kunnen, want dit wordt toch een schoolbord. Maar stel dat je dat hebt op een stoere salontafel, dan is dat wel heel erg balen. Dus een waarschuwing hierin is op zijn plek. Na het aanmaken goed roeren en even 10 min met rust laten en vervolgens rustig aan doorroeren en aan de slag.

 

Ook in blogs met onze kant en klare schoolbordverf en filmpjes vind je altijd mijn tip tegen het inbranden van de eerste opzet. Dit is wel een belangrijke stap, dus in dit geval wordt er voor gekozen het uit te vegen voor de look. Dus er wordt niet heel erg opgelet hoeveel er weer afgaat.

 

 

Zie hieronder hoe deze uiteindelijk geworden is. Uiteraard kun je dit op heel veel artikelen aanbrengen, zoals ook bijv. een kast. Ik hou er van en kijk uit naar jullie eigen projecten hiermee.

 

 

 

Met dank aan Miss Mustard Seed Marian voor alle informatie en foto’s!

 


web
statistics


 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterest

3 reacties op “Met Milk Paint een schoolbord maken DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *