Als ik een effectmuur maak

Muren schilderen en tips

 

 

 

Laat ik te beginnen dat ik spreek vanuit ervaring, ik heb gemerkt dat elke keer als ik aan een muur begin, er kritische mensen opstaan. Kritisch is goed, maar wel met respect. Meer dan 24 jaar geleden begon ik met mijn eerste muren, even rollen in een kleurtje dat is wat anders. Maar heb het meer over effectmuren, fresco’s , kinderkamers beschilderen, decors voor musicals (op school) tot reclame muren voor bedrijven. Dus mijn schilder / verf ervaring ligt ergens anders dan een huisschilder. Ik leerde van huis uit stucen en een plafonds waren niet eens zozeer moeilijk, maar ik vond het creatief omgaan met materialen toen al interessant. Met het feit dat ik regelmatig op grote terreinnen mocht toeven met heel oude (niet te betalen) bouwmaterialen, begon daar al een liefde. Het creeeren van sferen, het vasthouden van een beeld en dat vertalen met verf in een ruimte.

Dat is wat ik doe, sferen uit mijn kwasten laten komen, en of dat grote kwasten zijn of sponsen, rollers of plamuurmessen, het kan van alles zijn, als het maar de sfeer geeft die men wilde of die ik in mijn hoofd heb/had. Zo ga ik ook te werk.

 

effectmuur goud metallic

Ik kan hier een stappenplan neerzetten met, plak je plinten af, afdekzeil op de grond en haal je stopcontacten er tijdelijk af. Maar die informatie vind je overal en ik denk dat het level van mijn lezers hier, wel zo hoog is dat ze de basis principes heel goed weten. Het is tenslotte logisch.

Uiteraard realiseer ik me heus dat niet iedereen een effect muur wil of het aan wil gaan. Voor diegene die een muur in onze Muurverf zouden willen verven, ik kan het je aanraden. En niet omdat ik het zelf verkoop, maar omdat ik niet voor niks onze naam op een blik zet en dat er in laat gieten. De Muurverf Neptunus is een heerlijk smeerbare verf en misschien wel de fijnste verf uit onze hele serie. Als je een muur gaat doen (gewoon in 1 kleur) begin dan met een

Kwast

Kleine roller

Grote roller

Verfbak met verfinzetbakken

En neem voldoende verf in je roller, mensen zijn vaak zo zuinig en daarmee kom je al op een bijna niet dekkend geheel en ook een bonk frustratie. Iedereen , echt iedereen kan werken met onze Muurverf Neptunus. Als je puber zijn eigen kamer wil doen? laat hem het gerust met onze Muurverf Neptunus doen! ze kunnen een eigen kleur mixen en aan de slag, geloof me, je zult verbaasd zijn. O ja, tape haal je weg als de verf droog is 😉

 

De komende tijd zul je op mijn Facebookgroep en pagina vele topics voorbij zien komen met muren, ik ben al gestart , voor diegene die het gemist hebben.

De keuze voor muren bij mij ligt in 2 opties. Als ik een muur maak voor decoratief, een muur voor functioneel of beide. Snap je wat ik bedoel? de verfsoorten waar ik zelf mee werk zijn de MaisonMansion krijtverf en de MaisonMansion Muurverf Neptunus.

Als ik een decoratieve muur maak, dan werk ik altijd met mijn eigen krijtverf, ik ben gek op de matte look en het geeft veel mogelijkheden zoals verdunnen. Het nadeel is dat het een open verf is, dus ik moet er zeker van zijn dat het niet perse schoon gemaakt hoeft te worden. Dus een muur achter een bank ofzo is voor mij helemaal prima met de krijtverf, dat heb ik zelf ook in mijn huiskamer zo. Echter als je te maken hebt met ruimtes waar je moet schoonmaken, zoals een gang (denk aan het uitschudden van je hond) een wc (denk aan spetters) een badkamer (denk aan vocht ) of een keuken (denk aan vet) dan schuif je over naar de Muurverf Neptunus want je moet kunnen reinigen. Als je een moeilijke ruimte hebt, badkamer of keuken , dan eerst 2 dekkende lagen Neptunus, zodat je weet dat de basis goed is. Dan pas ga je over op de technieken.

Als het een Functionele / decoratieve ruimte is, zoals de WC dan zou ik beginnen met 1 laag Neptunus, de 2e laag effecten met de Neptunus en dan over naar eventuele andere soorten, zoals de krijtverf voor effecten etc. Bedenk dat je de muren die je met krijtverf doet, ook af kan werken met de Decorateursvernis. Dat geeft extra diepte.

 

Er zijn zo eindeloos veel tips voor effectmuren, en ik heb er gewoonweg geen namen voor. Het is ontstaan, ik doe het en het werkt. Overigens is de milkpaint ook een dankbaar product voor effectmuren, dat mag ik zeker niet vergeten te vermelden.

Als je een muur gaat verven, of het nu gewoon lekker fris zacht grijs is, of een effectmuur in grove industriele look, bedenk dat je een muur kiest die bij jouw past. Niet bij je visitie of de buurt, bij de sfeer die je wenst in je huis en waar jij je rust in kan vinden. Stiekum hoop ik dat ik jullie kan helpen een sfeervol huis te realiseren met simpele ingredienten, een kwast en verf.

Volg je mij de komende tijd?

 

Diana

PS dit artikel bevat geen specifieke foto’s of linken naar onze webshop.

Onze webshop is hier KLIK 

 

 

2 reacties op “Als ik een effectmuur maak

  1. We betrekken met ons gezin binnenkort een nieuwbouwwoning en ik heb de kinderen gezegd dat ze een decoratie voor hun kamer mogen uitkiezen. Mijn zoon kiest voor een blik op het zonnestelsel. Over effectmuur gesproken. Ik ga je zeker volgen en de tip over verf die kan worden schoongemaakt voor in de keuken neem ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *