Betonlook met MaisonMansion

Betonlook in een paar stappen

 

Wellicht is het wel de meest gestelde vraag van dit moment, hoe krijg ik de betonlook. En ik kan er simpelweg geen een duidend antwoord geven, want er zijn zo vreselijk veel verschillende beton look items. En ook hebben we een breed scala aan producten, dus we beginnen gewoon bij methode 1.

Ik werk bij dit blog met onze MaisonMansion wax Grijs en MaisonMansion wax Wit, deze methode kan over de MaisonManison krijtverf en dit blog is gedaan met de MaisonMansion All in 1 verf. In onze eigen collectie hebben we 15 eigen kleuren. In die serie vind je de Izora en de Jinx, dit zijn een lichte betonkleur en de donkere versie , die nagenoeg gelijk is aan betongrijs voegsel.

Voor dit voorbeeld heb ik gewerkt met de kleur Jinx, 1 van mijn favoriete kleuren, omdat er zoveel mee mogelijk is.

 

 

Op deze foto zie je ook dat rechts wat mooier gedekt is dan links. Ik heb dit deurtje eerder gebruikt om aan te tonen, waarom het belangrijk is van de All in 1 , 2 lagen aan te brengen 😉 Wellicht goed te vermelden dat dit een grenen deurtje is.

Als de All in 1 goed gedekt is en ook goed gedroogd, dan kan je aan de slag met de waxen. Er zijn een aantal stappen die je zou kunnen nemen, de Grijze en Witte wax zijn kleur waxen. Dit betekent dat het geen transparante wax is. Vind je het spannend?? werk dan eerst met een laag MaisonMansion blanco wax, zodat de kleur waxen minder heftig in de onderlaag kunnen trekken.

Ik ben iets zekerder van mijn zaak dus ik start met de kleurwaxen, allereerst met de MaisonMansion witte wax, die je gevoelsmatig verdeeld in de breedte. Ik werk zelf liever in de breedte , zo kan ik me beter visualiseren hoe ik het uiteindelijk wil hebben. Maar dat is natuurlijk een werkwijze die je jezelf aan zou kunnen/moeten leren.

 

 

Het is zaak dat je gebruik maakt van de ondergrond, dus in dit geval de kleur Jinx, zodat je feitelijk 3 kleuren hebt, de Jinx verf, de witte wax en de grijze wax. Dus let op dat je niet het resterende vlak dicht gaat smeren met de Grijze wax.  Ook hierin werk ik in de zelfde richting, in dit geval van mij, in de breedte. Persoonlijk heb ik graag de waxen in mijn buurt, je kan net even dat iets donkere effect , dat landelijke, softe of romantisch effect geven. Subtiel, maar soms zo nodig om het juiste effect te bereiken.

 

 

Na het aanbrengen van de waxen, laat ik het project zonder dat ik er aan kom , een uur of 2 met rust. Daarna ga ik zacht over de wax heen met mijn kwast van boven naar beneden, zo soft je de rechte lijnen iets, die soms ontstaan als je in de breedte werkt zoals ik. Verder laat je deze met rust voor de komende uren en dan werk je het af met de MaisonMansion blanco wax. Is het project in de keuken? dan moet er een 2e laag Blanco wax overheen en voor een beetje sjimmer, soft shine, makkelijk schoon te maken oppervlakte ietsjes opwrijven…let op!! niet te veel als je dat niet wenst.

 

Heel veel plezier en ik hoop dat ik jullie kan inspireren aan de slag te gaan, de ins en outs van de All in 1 verf , vind je in mijn webshop bij de product info. En uiteraard op diverse filmpjes op mijn Facebookpagina @maisonmansionrestylen 

 

Groetjes Diana

 

 

WEBSHOP KLIK HIER

2 reacties op “Betonlook met MaisonMansion

  1. Hallo,

    Ik heb een vraag. Ik heb voor 55m2 verf nodig. En ik wax lijkt mij dan mooi. Wat heb ik allemaal nodig? We willen licht grijze muren met vegen erin.

    Alvast bedankt voor de reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *