Deuren verven doe je zo

Deuren verven doe je zo

Deuren verven doen we al zolang als onze webshop bestaat. Vele hebben het gedaan in de Krijtverf, All in 1 en nu krijgen we dan eindelijk de Deur & Kozijnverf. We hebben meerdere verflijnen bij Maisonmansion, dat kan soms voor wat verwarring zorgen, wat is nu beter of waar kies ik voor? Bedenk dat de Deur & Kozijnverf  echt gemaakt is voor deze projecten. Alle andere verflijnen zijn bedoeld voor meubels. Men kiest ook vaak voor een verflijn i.v.m. de look die het geeft. Kijk bij die specifieke verflijnen voor tips en tricks voor de verwerking hiervan. In dit blog hou ik het bij de Deur & Kozijnverf van Maisonmansion.

In de product informatie bij de verf zelf vind je een uitgebreid stappenplan. Het is belangrijk die goed door te nemen voordat je start. Tenslotte moeten deuren een aantal jaren mee. het is geen vergelijking met het verven van een theekastje.

Wat doe je met deuren?

Het verven van een deur betekent niet dat je de deur er altijd uit moet halen. Het heeft de voorkeur, maar ik moet bekennen dat ik het zelf ook niet doe. Zet wel een houtje onder je deur als je de deur er in laat hangen. Let erop dat je van binnen naar buiten werkt, dus je doet eerst de binnenkant van de deur. Neem de wc deur als voorbeeld, je doet eerst de deur in het toilet en dan de buitenkant. Maar van binnen naar buiten heeft nog een betekenis. Je verft eerst de lagere delen van je deur, bijvoorbeeld uitsparingen als sierrichels of vlakken die lager liggen dan de deur. Daarna pas de bovengelegen delen van de deur. Ons advies is om dit te doen met de punt kwast KLIK HIER

Een deur verven doe je  met een ronde kwast en je strijkt van boven naar beneden. Wij hebben de Patent serie online staan in onze webwinkel (KLIK HIER).

Welke deuren kan je verven?

Er zijn deuren die al behandeld zijn, bijvoorbeeld met industriële lakken, maar je hebt ook kunststof of metalen deuren. Dit zijn deuren die je altijd behandeld volgens het stappenplan in de product omschrijving. Sla het deel met de primers niet over!

 

Wanneer primen en wanneer niet?

Heb je een deur in een watergedragen verf staan? Dan kan het deel van de primers over geslagen worden. Uiteraard adviseren wij om dit niet te doen, maar het kan.

Echter op het moment dat je delen hebt moeten schuren i.v.m. beschadigingen of bladderen, dan moet je toch weer over gaan naar de stappen met de primer. Het is namelijk van groot belang dat de verf in zijn geheel op de juiste spanning staat. Als er delen geschuurd zijn en je gebruikt geen Multiprimer, dan zijn er delen die anders verdeeld zijn over de deur. Dit geeft een ongelijkmatige verflaag. Dat zien we vaak niet zelf, maar dat is er wel. Hierdoor kan je eerder wat doffere plekken krijgen en dat is het laatste wat je wenst.

Wat als de verf druppels geeft?

Houdt bij deuren verven goed in de gaten dat je ook de zijkanten, boven-en onderkant verft als de deur eruit is gehaald. Houdt hierbij de druipers goed in de gaten en verwijder ze direct. Heb je toch lelijke druipers gekregen en zie je het pas als de verf droog is? Schuur dan die druipers weg en geef het vlak weer een nieuwe laag verf.

Hatseflats

Je moet altijd goed afplakken, hebt te maken met eerdere verflagen/beschadigingen en doordat je meerdere lagen gebruikt, ook droog tijden. Echter als je kinderen of huisdieren hebt, geen stress! De verf is snel droog. Dat is wel wat anders dan uitgehard. Je vindt vast een paar uurtjes waarin je de opzet van de deur kan doen. De verf is na 60 minuten stof droog en na 3 uur kleefvrij, als er na die tijd maar voorzichtig mee om gegaan wordt. Timing is dus belangrijk. Zelfs in een huishouden met kinderen kan je het zo timen dat de deuren gewoon van een frisse laag voorzien worden.

Buitendeur verven

Als je de buitendeur verft gaat ook het bovenstaande weer op. Eerst doe je de binnenkant van de deur en dan de buitenkant. Buiten heb je te maken met luchtvochtigheid en het open laten staan van je deur. Hou de timing dus goed in de gaten, want ook de zijkant van je deur moet je meenemen in het verven. De tip is om niet te vroeg op de dag de buitendeur te verven. Dit is i.v.m. condens wat vaak in de lucht hangt. Deze Deur & Kozijnverf houdt zich uitstekend buiten. Wil je een mooie matte of satin look van je buitendeur en in elke kleur die je wenst? Klik dan door om te bestellen (KLIK HIER)

Succes! Stuur je een voor en na foto?

Dit blog hoort bij onze winkel in Nunspeet en onze webwinkel KLIK HIER

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *