Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt

Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt


shopify analytics ecommerce trackingHallo mede-restylers,

Een tijdje terug zijn er mooie nieuwe Vernis wassen in de shop gekomen van www.maisonmansion.com  en dan bedoel ik natuurlijk de kleuren Munt groen  en Marine blauw van de Polyvine lijn. Deze mooie kleuren zijn te verkrijgen in 100 ml flesjes en in 500 ml flessen. Het is een 4 in 1 product, dit wil zeggen dat het een vernis is, een lak, olie en wax in een! Kortom, een hele goeie bescherming voor je geverfde en/of onbewerkte meubels, voor zowel binnen als buiten.

 

Tot dusver de product omschrijving 😉 Nu het leuke gedeelte……. RESTYLEN met dit product haha.

 

Ik heb alweer enkele jaren deze tuintafel van steigerhout in de tuin staan. We hebben hem toentertijd van iemand overgenomen en deze stond in een soort donkere beits.. Echt totaal niet mijn ding. Uit verveling heb ik toen een keer mijn “net nieuwe” powertool erover heen gehaald.. Gewoon even om te kijken hoe mijn schuurbandmachine werkte haha. Verder heb ik de tafel weer zo laten staan en er eigenlijk niet meer naar omgekeken. Echt zo’n projectje van, komt wel een keer!!

 

 

Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt     Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt

 

 

En ja, nu was het moment aangebroken. We hebben de tafel meegenomen naar onze stacaravan waar we een nieuwe overkapping hebben gebouwd. Na enkele weken bouwen was deze dan eindelijk af en begon het leuke gedeelte, inrichten!!! Dus zo ook met de tafel aan de gang. Zoals jullie misschien nog weten, ben ik een echte kleuren gek… Hoe meer kleur, hoe vrolijker ik ervan word 😉 De keuze was dan ook snel gemaakt voor de Vernis was munt groen

 

Benodigheden:

 

Ik ben begonnen met het schoonmaken van de tafel met  een sopje van St. Marc, aangezien hij al wat jaren buiten staat te niksen vond ik dat wel een fijn idee. Nadat de tafel goed droog was, heb ik de messing borstel(link) erover gehaald om de nerven van de tafel goed open te zetten en tevens verwijder je dan de laatste vuil resten. Het open zetten van de houtnerf doe ik, zodat de vernis was mooi in de tafel kan trekken en je dan mooie kleuraccenten in je tafel krijgt.

 

Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt

 

 

 

Ik mag, net als Diana, graag met plastic bekertjes en/of bordjes werken. Voor dit project heb ik een plastic bekertje gevuld met de Vernis was en de Vernis kwast  uit de shop gebruikt. Aangezien ik met open hout werk, heb ik een korte verwerkingstijd. Dat wil zeggen dat de Vernis heel snel in het hout trekt. Kijk dan ook goed uit met druppels die per ongeluk op je werkstuk terecht komen. Ook tijdens het aanbrengen met de Vernis kwast er goed om denken dat je de stukken niet gaat overlappen. Ook dit ga je naderhand namelijk terug zien en met name als je grote rechte oppervlaktes neemt, zoals dus een tafelblad. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld voor sommige beginners misschien, maar dit is echt niet het geval hoor. Het zijn een paar kleine details waar je even rekening mee moet houden, maar vaak spreekt dit ook wel voor zich. Het is echt ontzettend fijn spul om mee te werken. Doordat de Vernis was vloeibaar is, trekt het mooi in het hout en is het makkelijk te verwerken. Hou er wel rekening mee dat je de inhoudt niet gaat schudden voor gebruik. Je krijgt dan belletjes in je Vernis en dit ga je terug zien in je werk. Ik draai de fles altijd even rustig 1 keer op de kop en terug en dan schenk ik het in mijn bekertje.

 

 

 

Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt    Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt

 

 

 

Zoals jullie weten zijn er verschillende technieken om de Vernis was aan te brengen. Ik heb gekozen om de kleur in zijn geheel aan te brengen met de Vernis kwast, dus niet met de veegtechniek. Aangezien de tafel een open structuur heeft, trekt de eerst laag snel in het hout en vervaagt de kleur wat. Bij mij moet het natuurlijk weer knallen 😉 dus na een uur drogen heb ik een tweede laag aangebracht met de kwast. En oh, oh, oh, wat een prachtige zomerse frisse vrolijke kleur!!!!!
Hou je, net als ik, van Fleur & Kleur…. Dan is dit je ding………….. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast over de kleur zijn als ik. En dat de foto’s een duidelijke impressie geven van de zomerse uitstraling die de kleur geeft. Zelf vind ik de tafel na 2 lagen perfect qua kleur, dus is het nu tijd voor de welbekende druppel test om te controleren of de tafel bestand is tegen vlekken etc. Ik doe meestal wat water in een bekertje en laat dan her en der wat druppels op tafel vallen. Blijven deze druppels er mooi op liggen, dan is je tafel goed beschermt tegen vocht vlekken. Ook tegen hitte is je tafel dan beschermt, maar je zet natuurlijk nooit zomaar hete pannen of dergelijke zonder bescherming (pannenlappen) op je tafel, dus doe je dat ook niet als je deze behandeld hebt met 1 van de Vernis wassen 😉

 

Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt    Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt

 

 

Ik hoop dat iedereen lekker aan de slag gaat met een van de mooie Vernis wassen van Polyvine uit de shop van www.maisonmansion.com en dat ik dan snel jullie mooie creaties terug mag zien op de Facebookgroep Restylen in Huis.

 

 

 

Veel restyle groetjes,

Angeliqueweb statistics


2 reacties op “Een oude buitentafel weer fris met de Verniswas Munt

  1. Kan ik over een verniswas ook een matte vernis doen zodat ik de tafel wat gladder krijg en makkelijker af te nemen is met een doek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *