Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

Hoeveel potten verf fusion mineral paint is er nodig, fusion mineral paint, fusion, maisonmansion

Hoeveel kun je doen met een pot van 500 ml Fusion Mineral Paint

 

Hallo allemaal, welkom op ons blog. Dit blog is gemaakt door Fusion Mineral paint zelf en is zoals je ziet voorzien van Engelse teksten, zodat wij het Wereldwijd kunnen gebruiken. We hebben de geschreven tekst vertaald naar het Nederlands. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust hieronder of via de Facebook Pagina @maisonmansionrestylen

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

 

Vele kunnen nauwelijks geloven dat je met 1 pot zoveel kan doen. Met een grote pot, welke ze ook wel pint noemen, kun je meerdere meubeltjes verven. En dan zit je dus onder de € 25,00 euro!

Als wij zeggen je kan er 7m2 mee doen, wat zegt zoiets dan? Bij Fusion denken ze dat het visualiseren het beste werkt. Door middel van deze handige tekeningen, kun je wellicht beter inschatten hoeveel je nodig hebt. De kleuren op de potten zijn slechts als voorbeeld, het gaat hier om de eenheden, niet om de kleuren. Ze zijn hier uitgegaan van de items die het meest gerestyled worden met de Fusion Mineral Paint.

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

 

Om zeker te zijn van het allerbeste resultaat, hier wat tips om je project van de beste voorbereiding te voorzien.

Het is een algemeen gegeven dat als je een project gaat doen, wat van donker naar licht gaat, je altijd meerdere lagen verf nodig hebt. In dat geval heb je dus meer verf nodig dan bovenstaande tekeningen. Dit is zeker zo met kleuren als Casement of de wit-wit Picket Fence.

Dit is een goed voorbeeld van de wit tint Champlain op middel donker hout. Hier is rechts 1 laag aangebracht. (het bovenste deel van de foto)

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

Fusion kleur Champlain over licht hout.

 

Het is altijd beter om dunne lagen aan te brengen, als je weet dat je je project van meerdere lagen moet voorzien. Dan heb je een egaler geheel dan als je met 1 dikke laag probeert weg te komen. Je zult bij het laatste dan ook hoogstwaarschijnlijk meer kwast streken zien.

Hier zie je de Helder witte Casement over donker hout. Dit is normaal, hetgeen mensen vaak vragen hoe die kwast streken komen, zoals die eerste laag. Maar dat zijn geen kwast streken, wat je ziet is een laag verf die aan het drogen is. En geen kwast streken. Als je er overheen gaat zul je ook voelen hoe glad het oppervlakte is.

 

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

 

Zie je bij de 2e laag hoe het eruit ziet? Mooi glad en volledig gedekt. In zulke gevallen is een 3e laag niet altijd nodig, maar soms even net iets mooier.

Extra Tip!

Gebruik eerst een laag Concealer voor je kleuren als Picket Fence of Casement op je project doet, dit is voor betere dekking. Dat scheelt je ook geld. Anders breng je meerdere lagen verf aan. De concealer is de helft van de prijs. Klik hier voor de Concealer en de product informatie.

De nieuwe Patent kwasten met de rode mixed hairs uit de collectie kwasten zijn toppers om mee aan de slag te gaan.

Gebruik je een mid-tone light colour zoals ze dat noemen als de Champlain, wat ook wordt omschreven als landelijk off white, Little Stork of Bedford, dan heb je vaak 1 tot 2 lagen max nodig.

Dit project wat voor de helft geverfd is met Little Stork is gedaan met 1 laag.

 

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

 

De donkere kleuren hebben meestal 1 tot 2 lagen nodig. De eerste laag is vaak voor het oog al dekkend te noemen, de tweede laag is voor de delen die je wellicht gemist hebt.

Deze kast had een wat geel bruine kleur toen ze begonnen.

 

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

 

Ze had slechts 1 laag van de Midnight blue nodig die echt een geweldige dekking gaf. Op sommige plekken was echter toch een tweede laag nodig. Hier werd een derde van de pot van 500 ml gebruikt voor deze hele kast.

 

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

 

Uitzonderingen op de regels!

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Heldere kleuren, meer puur van kleur zonder al te veel ondertonen, hebben meer lagen nodig. 3 lagen is de max.

Hoe komt dit? Tinten met wit en veel pigmenten dekken vaak heel goed, maar ze temperen de kleur ook wat. Het is vaak erg mooi, bijvoorbeeld bij antieke projecten waar je bijv. de Inglenook, Buttermilk Cream of Putty op aanbrengt. Ze dekken super goed, maar geven niet een heel heldere tint.

Heldere kleuren als Fort York Red, Renfrew blue en Liberty blue, vereisen vaak een minimum van 2 lagen en heb je vaak een 3e nodig voor een volledige dekking. Als er meer wit aan toegevoegd zou zijn zouden ze beter dekken, maar dat haalt de helderheid weg en zou een pastel voor in de plaats komen. Hoe meer puur je de kleur wilt laten overkomen, hoe meer lagen je nodig hebt. Tot 3 lagen max, maar dan heb je ook een super gave kleur die weinig verfmerken hebben.

 Denk je eraan om de keuken te verven?

Ik denk momenteel 1 van de meest gestelde vragen bij ons van MaisonMansion. Hoeveel heb ik nodig als ik mijn keuken wil verven? Voor een gewone keuken heb je doorgaans 2 tot 4 potten van 500 ml nodig. Zoals bovenstaand is beschreven, heb je bijv. bij de Casement of de Picket Fence er 4 nodig, maar bij andere kleuren slechts 2.

Van Fusion hebben zo ook een tekening gemaakt voor de wat meer moderne meubels 😉

 

Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?Wil je meer weten over de kleuren van Fusion Mineral paint? Klik dan door naar ons blog over de kleuren en hopelijk kan je op die manier beter een keuze maken :

Klik hier voor de kleuren

Onze webshop staat vol met alle kleuren van de Fusion Mineral paint, maar ook met kwasten, de Ultra grip voor moeilijke ondergronden en de Toughcoats voor High traffic projecten die wat meer bescherming nodig hebben. Klik hier voor de webshop.

 web statistics


 

 

2 reacties op “Fusion Mineral Paint hoeveel heb ik nodig?

  1. Geachte mevr./men. Wat ben ik blij dat ik deze pagina heb gevonden. Ik had n.l. een pot INGLENOCK 500 ml gekocht op de beurs in Utrecht 2017 en nu pas deze week in gebruik genomen. Een echte gebruiks aanwijzing heb ik niet en heel veel staat in het Engels op de computer.
    Ik ben daarom zo dom geweest om een op waterbasis grondverf te gebruiken voor mijn kastje met 5 laden ik hoop dat de verf er nu niet van afvalt. Ook heb ik gezocht hoe ik een kastje oud kan laten lijken met deze verf. Het meeste staat ook weer in het Engels. De ondergrond van het kastje heb ik jaren geleden heel donker gebeitst. Nu ik er witte grondverf op heb gedaan en twee lagen INGLENOCK zou ik willen weten wat ik nu nodig heb om dit kastje oud te laten lijken. Kunt u AUB mij dat mailen. Misschien is het ook mogelijk dit in verschillende stappen op de computer te zetten in het Nederlands. Kunt u hier iets mee?
    Vriendelijke groeten van Greet Topman uit Amsterdam
    P.S. Voor deze verf kan ik niet in Amsterdam terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *