Het verschil tussen onze schellak en de multiprimers.

Of je nu veel verft of weinig, een beginner bent of gevorderd, je schilderwerk wordt altijd bepaald door de basis.
Uiteraard begin je altijd bij het ontvetten van je meubel, dan het licht opschuren, het stof afnemen en dan?

schellak, multiprimers, primers, multiprimer blanco, multiprimer met kleurblocker, maisonmansion, blog, krijtverf, basis

 

Laten we bij het begin beginnen. Bepaalde houtsoorten kunnen bloeden, dat betekend het looizuur in hout, vaak is de meest bekende die van eikenhout geactiveerd wordt door een watergedragen product. In een aantal gevallen kan je ook te maken krijgen met vetvlekken in het hout, vochtkringen van vazen en dergelijke. Dit zijn allemaal dingen die ook doorbloeden in je verflaag. Soms denken mensen dat het gladschuren helpt, maar je zult zien dat als je dan gaat verven met een watergedragen verf of bijvoorbeeld een vernis, dat die vlek dan ook weer zichtbaar wordt. In al deze gevallen werken we met onze Schellak. Dat hebben we onder onze eigen merk. De schellak is een “sealer” het legt een laag over je project heen dat er voor zorgt dat de Tannine in je hout niet geactiveerd wordt of 1 van de vlekken zichtbaar worden. We hebben hier de link naar de blog van de Schellak als product zijnde voor meer productinfo.

De Schellak (sealer) raad ik aan in 2 a 3 dunne lagen aan te brengen met een wegwerp kwast op natuurbasis (spalter). De tijd er tussen is gemiddeld 45 minuten daarna kan je aan de slag met bijvoorbeeld de krijtverf. Denk niet dat als je een donkere kleur gebruikt dat het bloeden niet gebeurd, het blijft allemaal hetzelfde, alleen is het wat minder snel zichtbaar. Als je een donker Eiken kast bijvoorbeeld in onze krijtverf kleur Jezebel zet, dan krijg je er al snel vreemde bruine vlekken of randen in. In 80 % van de gevallen krijg je te maken met bloedend hout als het bijvoorbeeld om Eiken gaat. Ik geef het echt aan dat mensen het beter gelijk kunnen doen, dan zit je altijd goed. Breng gelijk een laagje in je lades aan om de muffe lucht er even uit te halen of nicotine vlekken. Je lades ruiken weer fris en zijn voorzien van een nieuw jasje zodat je al je spullen hygiënisch op kan ruimen.

Dat was dus de Sealer!

applicatiepad, techniek, blog, verven, restylen, vervenzonderschuren, maisonmansion, restyleninhuis

applicatiepad, maisonmansion, verven, restylen, blog, restyleninhuis, vervenzonderschuren

 

Nu de primers, wij hebben de Multiprimer blanco en de Multi primer met kleurblocker.

Deze multiprimer zorgt voor een aantal belangrijke dingen. Allereerst hecht je verf vaak beter, stel je wilt een paar plastic bloempotten verven met onze krijtverf, een fineer kast van de IKEA of een muur doen.
Gladde objecten krijgen wat meer houvast en de verft hecht ook een stuk beter. Voor je muur kan de primer dienen als buffer tussen je krijtverf kleur en het beton of plaster wat er onder zit. Doorgaan zuigen de muren behoorlijk en om dat tegen te gaan breng je eerst de primer aan, zodat je het mooi egaal kan verwerken. Een zuigende muur rollen met bijvoorbeeld onze krijtverf (of een ander watergedragen product) kan voor overlappende lijnen zorgen die door het inzuigen extra benadrukt worden. Door de primer eerst aan te brengen haal je dat weg en rolt het mooier. Ook kun je een buffer aanleggen tussen een zuigende ondergrond en de krijtverf inzake kleur. Stel 1 van je kinderen heeft met een watervaste stift iets op de muur getekend, dan kan je rollen wat je wilt, maar de kleur van de stift overtreft in materiaal en kleur en komt door je verflaag heen. Door er eerst onze multiprimer op aan te brengen, heb je een buffer tegen dat kleur “lekken”.

Stel je wilt een oneffen gekleurd project aanpakken, waar donkere en lichte strepen / vlakken op aangebracht zijn, dan is het lastig te verven zonder meerdere lagen aan te brengen. Dit omdat de kleurpigmenten in sommige verven op elkaar reageren. Om die kleur gelijk te krijgen en te voorkomen dat je meerdere lagen verf nodig hebt dan 2 (2 is wel aan te raden , zo wordt je kleur mooi intens en is je verf ook gelijk een stuk sterker) breng je een laag Multiprimer met kleurblocker aan.

multiprimers, primers, multiprimer blanco, multiprimer met kleurblock, applicatiepad, kwasten, schellak, maisonmansion, basis, verven, restylen

Ik ga de komende tijd veel projecten doen met onze krijtverf. Omdat 8 van de 10 projecten ultraglad zijn ga ik werken met de blanco multiprimer
uit onze lijn en daarna de krijtverf. Dan weet ik dat ik makkelijker kan werken.

Ik hoop dat ik hierbij het verschil duidelijk heb aangegeven.
Succes en stel gerust je vragen hieronder mocht je twijfelen.web statistics


5 reacties op “Het verschil tussen onze schellak en de multiprimers.

  1. Door er eerst onze multi primer op aan te brengen, heb je een buffer tegen dat kleur “lekken”

    Kijk daar ging ik de mist mee in, dacht dat het ook tegen bloedend hout was 😉
    Weet nu dus van niet😉

  2. Heb nog krijtverf Aurora over van mijn kast en wil nu de kleur terug laten komen in een tv meubel. Is van Ikea, wit van kleur en helemaal nieuw. Snap ik t goed, eerst ontvetten, zachtjes opschuren, multiprimer erop en daarna de krijtverf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *