Kast Eulalie’s Sky

 

Kast Eulalie’s Sky

 

Hallo mede-restylers,

Iedereen kent de mooie kast van Miss Mustard Seed’s in de kleur Eulalie’s Sky wel. Hij komt vaak voorbij op Pinterest en op Facebook en ga zo maar door. Deze foto gaat ook al heel wat jaren mee op mijn telefoon. Op zoek naar de juiste kleur….  Heel wat verf soorten en merken uitgeprobeerd en nooit “DE” juiste kleur kunnen vinden. En wat blijkt nu, na al die jaren zoeken, ja ja de kleur is van de Miss Mustard Seed’s lijn… Toen ik daar achter kwam via www.maisonmansion.com, moest ik hem natuurlijk direct bestellen. Hij heeft een tijdje in de kast staan wachten, tijdsgebrek, niet durven (lees: stel dat ik weer de juiste kleur niet heb) en ja, op welke kast moet ik het gaan doen?!?!?!
Kortom, ik bleef maar uitstellen haha… En ik weet zeker dat jullie mede-restylers dit probleem ook wel  kennen.
Maar aangezien het bleef kriebelen,  zo’n stemmetje in je achterhoofd haha, afgelopen week begonnen met mijn project. Ik wilde er natuurlijk wel “de” kast voor hebben! Zoeken, denken, mopperen en wat bleek nou…. Hij staat al maanden voor mijn neus (weg gestopt in de hal, bij mijn andere “TO DO” projecten).

Nadat ik al mijn  troepjes en boeken uit de kast heb gehaald ben ik hem eerst maar eens even gaan schoonmaken met de St. Marc korrels. Zoals jullie misschien wel weten, hoeft dit niet als je met de Milk Paint gaat werken, maar omdat ik bedacht had om met zowel de Milk Paint als de krijtverf te werken, was het net zo makkelijk om de gehele kast schoon te maken met de korrels.

Tijdens het drogen van de kast heb ik de Milk Paint Eulalie’s Sky aangemaakt in een Mason Ball Jar 16 OZ Wide Mouth met de hand mixer. Ik was direct verliefd!!! Wat een prachtige kleur…. Als ik hem zou moeten omschrijven komen de woorden zacht, lief, rust en vrolijk in mijn hoofd op.
Maar om verder te gaan met het project, de Milk Paint moet na het aanmaken even rusten zodat de kleur pigmenten goed kunnen mengen. Ik heb toen de buitenkant van de kast even een vluchtige opruw beurt gegeven met een schuurblokje en daarna even met de stofzuigerborstel erover om hem stofvrij te maken. De Milk Paint heeft een 10 a 15 minuten de tijd gehad om te rusten en goed te mengen en nu nog even met de handmixer erdoor en we kunnen beginnen.

Ik had van te voren besloten dat ik de kast her en der wilde laten chippen. Ik heb daar de Beeswax van de Miss Mustard Seed’s lijn gebruikt. Je hebt echt niet veel van de was nodig. Zorg wel voor een goede wax kwast. Ik heb zelf ooit een goedkope wax kwast gekocht, omdat deze toch wel aardig aan de prijs zijn. Nou ik kan je dit vertellen, een dikke vette NO GO!!!!!! Ik adviseer echt om een goede wax kwast te kopen bij www. maisonmansion.com, want die goedkope van mij zorgde voor onwijs veel frustratie en irritatie. Aangezien wax een stevige stugge substantie is (vergeleken bij verf of andere liquide producten) trek je zo de haren uit je kwast als deze van een goedkope kwaliteit zijn. Nou werkelijk waar, er is niks irritanter dan haren verwijderen op je project. (Grrrrrrrrr)
Kortom, zodra je met de waxen gaat werken, zorg voor een goede wax kwast.

Ik heb dus her en der de Beeswax aangebracht op de buitenkant van de kast waar ik hem graag wilde laten chippen. De randen van de kast heb ik bewerkt met de Wax Puck, omdat ik deze graag wat wil gaan doorschuren. Milk Paint wordt echt keihard nadat je deze hebt aangebracht en leent zich dan in principe ook niet echt voor de techniek doorschuren. Met behulp van de Wax Puck, kan je dit dus wel bewerkstelligen.
Nu komt het moment dat ik kan beginnen met het opzetten van de Milk Paint met de speciale Milk Paint kwast van Miss Mustard Seed’s. En bij de eerste kwaststreken van de

verf ben ik al om. Het is inderdaad de kleur die ik al jaren zocht, Eulalie’s Sky.

Tijdens het verven begon de verf op bepaalde plekken al te chippen door de aangebrachte Beeswax. De Milk Paint is echt een onwijs fijne verf om mee te werken. Je ziet hem direct goed dekken en de verf is ook erg zuinig in gebruik.

Aangezien ik dit x met 2 soorten verf wilde gaan werken, de Milk Paint en de krijtverf van Creta et Aqua, moest ik nadat ik de buitenkant van de kast helemaal geverfd had overstappen op ander materiaal.
Voor de binnenkant van de kast heb ik besloten te werken met de kleur Linum van Creta et Aqua. Daar heb je dan ook weer een andere kwast voor nodig dan die je gebruikt voor de Milk Paint. Voor de krijtverf heb ik dit keer gekozen voor de haar vaste Elma kwast 7.5.
Dit is een mooie kwast qua breedte en voor mij de eerste keer dat ik hem in gebruik neem. De binnenkant van de kast bestaat uit meerdere legplanken o.a. dus ideaal met een kwast van breed formaat. Om Diana haar motto te hanteren, snelle halen, snel thuis 😉

 

De kwast, is net zoals de andere Elma haar vaste kwasten, een fijne kwast om mee te werken. Persoonlijk vind ik hem wel zwaar in de hand liggen. Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik geopereerd ben aan deze hand en tot nog toe niet het normale functioneren weer terug heb gekregen. Dus wat dat betreft ben ik niet de uitgelezen persoon om deze kwast te hanteren/testen haha. Maar goed, er zijn natuurlijk genoeg mensen met mij, die ook lichamelijke beperking hebben en daarom wil ik graag duidelijk en eerlijk zijn over mijn

 

bevindingen qua bepaalde materialen. Zeer binnenkort ga ik dan ook de nieuwe Cling On kwasten uit de webshop van www.maisonmansion.com uitproberen hahahaha.

De krijtverf kleur Linum dekt, zoals bekent, onwijs mooi. Ik heb zelf 2 lagen opgezet aan de binnenkant van de kast.

En ja, nu is de kast in grote lijnen gewoon alweer klaar! En super super gaaf geworden haha. Hij is mooi aan het chippen, de kleuren komen prachtig mooi uit qua combinatie en ook het poeder zachte van de krijtverf in combinatie met het gladde van de Milk Paint is ontzettend gaaf!

Nu is het tijd voor het droogproces……………………………………………….

Nadat alles goed droog was, ben ik de randen die ik in het begin heb bewerkt met de Wax Puck zachtjes gaan doorschuren met het schuurblokje. Dit geeft, in combinatie met het chippen, een prachtig doorleeft  effect aan je object. En ja, zoals ik mijn blog al begon, IK BEN HELEMAAL VERLIEFD!!!! Zowel op de kleur, als op de combinatie krijtverf en Milk Paint, als op het totaal plaatje hahaha.

 

Qua afwerking heb ik hem nog niet behandeld. Ik wil de kast eerst even de tijd geven om zijn weg te vinden in het chippen. Maar je kan voor de afwerking denken aan de Furniture Wax, de

Hemp Oil of natuurlijk de Tough Coat.

Dus dames en heren…………………. doe met mij mee! Bestel de Milk Paint en de krijtverf op www.maisonmansion.com en maak de meest prachtige creaties in, eigenlijk, een handomdraai.

 

Ik hoop dat jullie inspiratie en “durf” hebben opgestoken van mijn blog. Nu ik zelf terug lees denk ik, jeetje wat weer een verhaal hahaha. Maar echt, ik bent ontzettend enthousiast over de producten en het eindresultaat!

Ik daag jullie uit (lol) wie durft en volgt.

Veel restyle groetjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 web statistics


Een reactie op “Kast Eulalie’s Sky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *