Geen kleurenkaart bij Maisonmansion

Kleurenkaart

Er wordt ons vaak gevraagd om een kleurenkaart van Maisonmansion. Wij hebben die niet en wel om de volgende reden. Wij hebben een kleurenkaart gehad met handgeverfde kleurenvakken. Echter is dat met één soort verf. Ervaring leert dat andere verven met een andere samenstellingen een iets andere kleurenspectrum weergeven. Zo is de Muurverf Jinx grijs, aangebracht op een droge muur, een mini tint verschil met de Traplak Jinx grijs, die op een gladde ondergrond is aangebracht. Het zijn beide een softmat, maar door de verschillende ondergronden komt het iets anders over. Uiteraard is lichtval ook een belangrijke factor.

Hoe kies ik een kleur zonder kleurenkaart

Wij zijn een webshop, dus kiezen voor online advies. Vele mensen gaan nog voor het gedrukte kleurenkaarten in de bouwmarkt, maar bedenk dat die kaartjes soms tot 15% afwijken. Het is ook vaak gedrukt op glanzend papier. Als je dan een matte All in 1 moet weergeven wordt dat een klus. Maar hoe doe je het dan? Wij hebben een zeer uitgebreid online platform. We posten veel inspiratie in alle verflijnen van onze eigen projecten en die van klanten. Keukens in de All in 1, trappen in de Traplak of kasten in de Krijtverf. Met alle technologie van tegenwoordig zijn de telefoons zo goed en het foto materiaal zo duidelijk, dat het nauwelijks verschilt met de kleurenkaart die je normaal haalt. De kleurkaart hebben ook vaak vakjes van nog geen 2 cm. Om dan een gehele indruk te krijgen, moet je vaak toch aan de slag. De zon draait namelijk om in je huis, het licht valt anders in de middag en misschien je lichtbolletje van wit naar geel licht veranderen. Het is en blijft een uitdaging.

Maisonmansion kleuren mengen

In al onze Maisonmansion verflijnen kunnen wij kleuren mengen. De welbekende RAL kleuren waaier/ kleurkaart is ook online te vinden. Ook de NCS kleuren waaier/kleurkaart en kleuren van andere merken kunnen wij vaak in onze systemen mengen ( KLIK HIER). Wij hebben inmiddels, na een update, meer dan 70.000 kleuren codes in het systeem staan. Laat je vooral inspireren. Wij werken regelmatig onze Pinterest borden bij met kleurenkaart (en) (KLIK HIER).

Maar ook op onze Facebook pagina @maisonmansionrestylen proberen we veel te posten. Echter kunnen wij niet van al die kleurcodes een inspiratie bron vinden. We doen wel ons best, dus blijf ons volgen.

Testers

Hebben wij testers? Ja wij hebben testers. We hebben gekozen voor een nieuwe aanpak. Testers zijn te krijgen in al onze Maisonmansion eigen kleuren. We mixen deze namelijk per liter en gieten ze handmatig uit. Dan moeten ze dicht gemaakt worden en een sticker getikt en geplakt. Dit is heel veel werk, dus houden we ook voor ons eigen vaste kleuren. Wij hebben gekozen voor testers in de Krijtverf. Waarom de Krijtverf? Omdat in onze optiek kleuren testers zijn om kleuren te testen net zoals een kleurenkaart. In de praktijk blijkt echter dat mensen vaak kleine projectjes als een lamp of een dienblad willen doen. Daar gebruiken ze dan de Krijtverf voor. Zo heeft het een dubbele functie. Je vind de testers HIER .

 

Kies je kleuren bij Maisonmansion zonder kleurenkaart

Er valt zoveel te vertellen over kleur, kleur keuzes en kleurtypes. In een ander blog komen we hier binnenkort op terug.

Veel succes met kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *