Kleurrijke Paas schalen

Met kinderen Paas decoratie maken

 Paas schalen

 

Het wordt pas echt Pasen met een paar versierde kleurrijke eieren toch? Met Pasen wilde we een ander aspect aan de mix toevoegen. Niet alleen kleur gebruiken, maar  ook spelen met licht. Het perfecte excuus om een aantal van de geweldige nieuwe Montana Glass spuitbussen te gebruiken en enkele glazen schalen te introduceren in de klassieke paasvergelijking. Ben je geïnteresseerd? Lees dan verder voor meer informatie over mijn gezellige kleur Paasei schaal blog.

Voor

Ik ben begonnen met het verzamelen van alle benodigdheden. Voor de project had ik nodig:

  • handschoenen
  • masker
  • afdek zeil
  • plastic eieren
  • houten spiesen (om de eieren mee vast te houden tijden het verven)
  • paar glazen schalen (die zullen gaan dienen als de doorzichtige manden)

Het kleuraspect van dit project bestaat uit Montana Gold spuitbussen in de kleuren naar keuze. Ik zelf heb de kleuren Shrimp Dark, Shrimp Pastel, White Lilac, Light Lilac, Denim en Denim Stonewashed gebruikt. In principe zijn het effen kleuren met een pastelkleurvariatie. Deze complimenteren toevallig goed de Montana Glass spuitbus kleuren. Van de Montana Glass spuitbussen hebben we 5 kleuren gebruikt. (er zijn er 9)

 

Na het welbekende proces van het goed schudden van de spuitbussen te hebben gevolgd kan je gaan beginnen. De spiesen gingen makkelijk door de eieren heen. Om de eieren afwisselende kleuren te geven kregen 2 tot 4 eieren dezelfde kleur. Na deze stap, is de laatste fase het spuiten van het glas.

De schalen eerst goed ontvetten en dan goed droog maken. Daarna bespoot ik elke schaal lichtjes binnen en buiten op een afstand van 20 tot 30 cm. De truc is om het niet te dik te doen, waardoor er nog licht doorheen kan. Met 1 laag waren deze perfect. Afhankelijk van het glas dat je hebt gebruikt kan je een 2de laag aanbrengen als je dat wilt. Dit project heeft 1 nachtje droogtijd gehad voor we verder gingen.

Na

De schalen zijn gedroogd tot een verbazingwekkende transparante matte afwerking.

Zoals  gehoopt, lieten ze licht door en dit betekende dat de eieren er prachtig uit zullen zien als ze er in liggen. De eieren konden gemakkelijk van de spiesen worden verwijderd. Het was daarna alleen een kwestie van ze in de juiste schalen  te doen.

Nu heb je een prachtige nieuwe paas decoratie voor in huis. Ik heb hier en daar een veertje toegevoegd voor de kers op de taart.

Dit kleurrijke Paas project is heel gemakkelijk te doen voor alle niveaus. De werkelijke werktijd is ongeveer 15-30 minuten. Dit is wel afhankelijk van het aantal eieren en schalen dat je hebt. Ook al zagen de eieren er al droog uit, heb ik ze alsnog een nacht laten drogen zodat ze niet aan elkaar bleven plakken. Het is mogelijk niet nodig om dit te doen als je je in een warm of droge omgeving bevind. Toch is het een goede gewoonte om het te doen, omdat het uithardingsproces vaak 24 uur duurt, ongeacht de temperatuur.

Veel plezier met het maken van je paas decoraties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *