Laat je fiets opvallen in het donker

Glow in de Dark met onze te gekke spuitbussen.

Deze DIY is natuurlijk geschikt voor elke fiets, niet alleen super leuk, maar ook nog eens een stukje extra veiligheid. Tenslotte wordt je extra gezien.

Deze DIY is helemaal te gek en zeker een aanrader, het is overigens decoratief!

 

 

Wat heb je allereerst nodig? uiteraard een fiets met wielen

1x Montana Gold Shock White (klik hier)

1x Montana Glow in the Dark  (klik hier)

1x Montana varnish, dat is de vernis, daar kan je kiezen MATT / Semi Gloss / Gloss

Een paar handschoenen, mondkapje, afplaktape , wat karton en plastic om af te dekken.

 

Allereerst moet je de banden en ventielen verwijderen van je velgen. Alles moet zeer goed gereinigd worden, zodat er geen olie of vuil is achtergebleven. Als je met karton een ronde maakt en die in delen knipt en daar het wiel mee afdekt. Krijg je een ander effect, dus dan is het rond het tandwiel of wielbout , wit en pas later begint de Glow in the dark.  Gebruik je plastic en afplaktape goed om eventuele draaiende delen goed af te dekken.

 

Schud je Montana Cans altijd minimaal 3 minuten voor gebruik. Even op zijn kop houden, het gouden spuitknopje eraf laten vallen, het zwarte ringetje ter veiligheid valt dan vanzelf in je hand. En de spuitcap er weer op. We raden aan om handschoenen te gebruiken en een mondkapje.

Na het schoonmaken en ontvetten, start je met de delen die je niet hebt afgedekt te voorzien van een laag Montana Shock White. Als deze goed droog is , neem je de Glow in the dark spuitbus en ook deze schud je eerst etc. Deze Glow in the Dark spuitbus, gebruik je alleen over de delen die je gespoten hebt met de Shock White. Aanbrengen in dunne lagen en probeer dit een aantal keren te herhalen. Dus als de Glow in the dark droog is, dit herhalen. We raden dit een aantal keren aan. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe meer je wielen gaan “glowen in the dark” . Laat deze wielen een nachtje drogen.

Het laatste wat je moet doen is de Montana vernislaag aanbrengen. In 1 laag, maar voor een fiets raden we er 2 aan. Dit zal je gespoten delen zeker langer beschermen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertenties