Milk paint 2.0 van Caroline

 

Lounge

Een uit de hand gelopen project met héél veel producten van Maison Mansion:

  

Hallo allemaal,

 

Diegene die ook lid zijn van de FB-groep “Restylen in Huis” van Maison Mansion, zullen misschien mijn project wel voorbij hebben zien komen. Een mega-project waar ik ongeveer 4 weken (tijdens mijn zomervakantie) non-stop mee bezig ben geweest.

Diana heeft mij gevraagd of ik over dit project een blog wil schrijven. Een superleuke vraag waar ik geen moment over na hoefde te denken. Tuurlijk!! Wat een eer!!

Maar wat ga je dan schrijven en hoe? Eerst een paar dagen uitgesteld en lopen malen in mijn hoofd maar dan nu eindelijk een start gemaakt.

Allereerst zal ik mij even voorstellen voor diegene die mij niet kennen. Mijn naam is Caroline Bakker. Ik ben een alleenstaande moeder van 50 jaar met twee kinderen (dochter 20 en zoon 17). Ik heb een fulltime baan als Management Assistente bij de Brandweer.

Tijdens mijn zomervakantie was ik van plan om mijn houten meranti trap die midden in de woonkamer staat te gaan restylen. Maanden en maanden gingen voorbij met het zoeken, nadenken en proberen van producten op de trap. Toen kwam ik via een zoektocht op FB in aanraking met Maison Mansion en ik heb daar wat spullen besteld en toen begon het!  Ik bleef bestellen om zoveel mogelijk uit te proberen. Ook heb ik dagenlang filmpjes gezocht en gekeken en alle blogs doorgeworsteld. De zomervakantie was begonnen en ik wist nog steeds niet hoe ik mijn trap wilde behandelen.

Tja, en dan ineens borrelde het idee op om het plafond en de balken in mijn “Lounge” (zo noem ik de overkapping achterin mijn tuin) wit te maken.

 

Voor:

 

  

Omdat ik toen nog dacht: “Ik ga verven met krijtverf dat is lekker makkelijk, hoef ik niet te schuren”, ben ik aan de slag gegaan met het ontvetten van de balken. Wat een klus! En dat allemaal boven je hoofd! Dat viel tegen! Na twee dagen was eindelijk alles schoon. Ook gelijk de muren vrijgemaakt van spullen en schoongemaakt met een borstel want terwijl ik bezig was, had ik ook al bedacht de muren te gaan verven.

Allereerst heb ik het plafond en de muren aan de achterzijde wit (RAL 9010) gemaakt (vergeef me, alleen hiervoor ben ik vreemd gegaan) en vervolgens de balken in de krijtverf RAL 9010 gezet. Toen begon al mijn 1e restyle probleem.

 

“BLOEDEND HOUT”

 Zó niet blij! Ik kwam daar dus achter omdat ik mijn probleem had gedeeld op de FB-groep “Restylen in Huis”. Diana vertelde mij dat ik nu dus eerst 2 lagen Schellak erop moest doen en dan nog een laag krijtverf.

Dit probleem zou anders blijven terugkomen. Dat heb ik dus gedaan (2 hele dunnen lagen) en inmiddels waren we alweer bijna een week verder.

Gelukkig had ik alle balken de 1e keer met 1 pot krijtverf RAL 9010 kunnen doen. Ik had er 2 besteld dus dat kwam goed uit. Ik hield zelfs nog een beetje over en daar heb ik nog een deur binnen in huis mee geverfd.

Uiteindelijk is alles met vallen en opstaan (en een berg spierpijn van trapje op, trapje af, door je knieën en weer omhoog) goed gekomen!

ALLES WIT:

Eerst wilde ik de beige muren gewoon opnieuw doen met dezelfde kleur. Deze had ik immers nog staan in de schuur. Maar omdat ik me al zo verdiept had in de producten van Maison Mansion, kwam ik uit bij de producten van “Miss Mustard Seed’s Milkpaint”. De Layla’s Mint leek me een super mooie kleur dus daarvan heb ik eerst een proefzakje besteld en uitgeprobeerd op de muur.

Ik was op dat moment super enthousiast. Nu dus wachten op de bestelde grote verpakkingen Layla’s Mint.

Nu moet je niet denken dat ik tussendoor (terwijl ik op nieuwe producten moest wachten, want tjonge jonge ik heb toch een berg besteld in die 4 weken!) rustig aan heb gedaan, dan heb je het mis!

Terwijl ik zo in die lounge bezig was, draaide ook mijn hoofd overuren. Ik droomde zelfs van alle kleuren en alles wat ik maar wilde aanpakken.

In die week ook nog op Marktplaats een grenen eethoek gekocht voor (natuurlijk) in de lounge.

  

De eethoek was voorzien van een laklaag en dat was best een flinke klus om er af te halen. Met de afbijt van Maison Mansion aan de slag gegaan en er kwam een hele plakkerige zooi vanaf. Waarschijnlijk omdat er ook nog eens een dikke lijmlaag tussen zat. Uiteindelijk de tafel helemaal kaal gekregen en gedacht er twee sjablonen op te zetten van die leuke poes. Ik had nog nooit sjablonen gezet dus dat dacht ik zomaar even te doen. Niet dus!!

 

Ten eerste ging het met het potje verf al helemaal mis. Zet je potje dus nooit te dichtbij je sjabloon. Ik stootte het per ongeluk om terwijl ik nog zo voorzichtig te werk ging. Ten tweede (maar daar heb ik helaas geen foto van) ben ik gaan tamponneren met een gewone kwast. Dat werkt dus niet!

Inmiddels heb ik een setje sjabloneerkwasten aangeschaft in de webshop en is het helemaal goed gekomen, maar niet op deze tafel want ik wilde verder en niet wachten op de kwastjes.

De poten van de tafel had ik in de tussentijd in de krijtverf Salar gezet. Wat een mooie kleur is dat!! Afgewerkt met 2 lagen decorateursvernis!

Het bovenblad heb ik vervolgens behandeld met de witte verniswas van Polyvine met veegtechniek (2x)

Daarna afgewerkt met 2 lagen Wasvernis 2x heel mat.

In die tussentijd was de Layla’s Mint binnengekomen en tussendoor direct de muur gedaan en de deur zoals je al een beetje kon zien op voorgaande foto.

 

Helaas was ik niet direct enthousiast (ik snap nu niet meer waarom). Ik weet niet wat ik eraan zag maar het was op dat moment niet mijn ding. Ook had ik waarschijnlijk niet goed gemengd dus ik wilde eigenlijk al overstappen op wat anders óf ik wilde gaan mengen met andere kleuren. Het spookte allemaal door mijn hoofd heen.

Direct nieuwe proefzakjes Milkpaint besteld. Ik wilde dan vooral Eulalie’s Sky proberen omdat ik op dat moment dacht dat dit de kleur was die het meest de kleur zou benaderen die ik in mijn hoofd had.

Veel hersenspinsels over het mengen gehad (van de diverse kleuren Milkpaint) en toen de verf Binnenkwam, heb ik dat ook uiteindelijk gedaan.

Ik was zo lekker bezig in de lounge dat in die tussentijd in mijn hoofd ook al de gedachte was opgekomen om de vloer te gaan verven dus ook daarvoor had ik al Milkpaint besteld om uit te proberen. De kleur die ik in mijn hoofd had, zat daar helaas niet tussen dus ……. mengen maar! Ik denk dat ik daar wel 2 à 3 dagen mee bezig ben geweest. Hoofdpijn had ik er zelfs van. Ook had ik al Oliua krijtverf op de muur geprobeerd (helaas geen foto van). Dat was ontzettend mooi, maar ik vond het eigenlijk zonde van mijn Layla’s Mint.

Uiteindelijk ging ik dus na een paar dagen wennen aan de kleur Layla’s Mint. Het leek erop dat de kleur steeds mooier werd. De kleur hechtte zich steeds mooier aan de muur waardoor ik dus uiteindelijk besloten heb om gewoon door te gaan met die kleur. Het aanmaken van Milkpaint ging me steeds beter af. Ik moest er wel op letten dat ik niet te diep in mijn pot ging met de kwast want dan kreeg ik spikkeltjes op mijn muur. Ook moest ik er op letten dat ik tussendoor goed bleef mixen want het was een tijdrovend klusje waardoor mijn Milkpaint lang in een stilstaande positie stond waardoor de pigmenten wat meer naar de bodem zakte en ik wat kleurverschillen op mijn muur kreeg. Dit is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

 

Helaas had ik verkeerd ingeschat hoeveel Milkpaint ik nodig had dus ik moest weer wachten op de nieuwe bestelling. En mijn muurtje werd alsmaar mooier van kleur. Wat ben ik blij dat ik aan het miepen was met het mengen van diverse kleuren Milkpaint. Daardoor heb ik de muur de tijd gegeven en ook mijzelf om eraan te wennen.

Helaas begon de muur wel op sommige plekken te chippen dus ik heb bij mijn bestelling ook maar een fles Bonding Agent besteld.

In die tussentijd diverse kleuren op de houten planken vloer uitgeprobeerd (zie linksonder op de foto bij het trappetje). Ik wilde dekkend verven maar dat was op zo’n ruwe ongeschaafde vloer totaal geen optie, dus ……..  schuren maar! Dat verhaal bespaar ik jullie maar! Er ging weer heel wat mis!

Maar wat een verschil van zo’n donkere ruwe vloer naar een mooie blanke gladde vloer. Zoals jullie op de foto zien, had ik inmiddels de nieuwe bestelling Layla’s Mint ook binnen en kon ik de andere muur ook verven.

De deur heb ik echter 2x geverfd. Na de 1e keer een beetje opgeschuurd en daarna laag 2 erop.

Pffff wel weer een lastig klusje want de vloer was al geschuurd dus ik mocht niet meer knoeien. Ook heb ik toen gelijk de plintjes in dezelfde kleur als de muren gedaan. Deze waren nog donker van kleur dus moesten wel 2x in de Milkpaint worden gezet. De plint tegen de witte muur heb ik in de krijtverf Linum gezet.

Ik had nog nooit Bonding Agent gebruikt en het leek alsof ik de verf niet goed kon mengen. Dus weer contact gezocht met Diana op de chat van FB (Ze zei dat ze niet gek van me werd maar ik heb wel héééél veel contact gezocht en ook met Dave voor de bestellingen, wat een Top-stel en wat hebben zij mij hier goed doorheen geholpen).

Ik bleek dus te weinig Bonding Agent gebruikt te hebben. Ondanks dat ik het had opgezocht in diverse blogs en filmpjes, heb ik er blijkbaar niet goed uit kunnen halen dat ik 1 deel Milkpaint, 1 deel water en dan dus 2 delen Bonding moest toevoegen. Ik had maar 1 deel Bonding toegevoegd. Uiteindelijk hecht het gelukkig wel en is het supermooi geworden. Maar op bijvoorbeeld een kastje, adviseer ik toch echt om de juiste verhouding aan te houden.

Ik had inmiddels besloten welke kleur Milkpaint ik op de vloer ging doen:

Schloss en Marzipan! En dan in de verhouding 1 deel Schloss en 2 delen Marzipan.

Ik had al op mijn tuinbed de verhouding 1 deel Schloss en 1 deel Marzipan uitgeprobeerd en dat vond ik iets te grijs overkomen. Niet lelijk, maar niet mooi genoeg voor in mijn lounge.

 

Dit bed had ik aan de bovenzijde al behandeld met de muntverniswas. De zijkanten die dus in de Milkpaint staan, heb ik met de techniek Wetsanding gedaan en tot slot nog met een laag Hennepolie afgewerkt.

Tja, dan is het tijd voor de vloer. Ik geloof dat ik daar nog het meest trots op ben. Ik vind hem supermooi geworden. Een grote klus maar zoveel eer van mijn werk. Voor het tuinbed heb ik gewoon de hoeveelheden aangehouden voor verf maar voor de vloer heb ik een beits gebruikt. Dus i.p.v. 1 deel water op 1 deel Milkpaint heb ik 2 delen water gebruikt. Op advies van Diana de vloer gewoon met de kwast ingesmeerd.

Ik heb hiervoor de Cling-On F50 gebruikt. De volgende ochtend de 1e laag Hennepolie aangebracht met de oliekwast.

1e dag: 1e laag Beits van Milkpaint:                        2e dag: 1e laag Hennepolie met de oliekwast:

 

3e dag: 3e laag Hennepolie (nog nat):

De vloer laten drogen en de overtollige hennepolie met een doek verwijderd. De 2e dag hetzelfde ritueel. Dat was op zich best een lastige klus. Het was buiten bijna 30 graden en op het deel dat een lange tijd in de zon had gestaan, was de olie erg plakkerig geworden waardoor ik het er niet meer af kon vegen.

Een beetje olie op een schuurblokje gedaan en “Wetsanding” toegepast. Hiermee moet je echt uitkijken dat je niet je beits beschadigd, dus je moet maar heel lichtjes met je blokje erover heen gaan. Ik heb niet alles weg gekregen maar ik ben er op dat moment maar van uitgegaan dat dit wel zal slijten. Ondanks dat er nog niet veel op is gelopen, is dat ook inderdaad gebeurd.

Wat een mooie tekening zit er in het hout door de beits en de hennepolie:

De stoelen van de eethoek heb ik tussendoor ook nog een beurt gegeven.

 

Ik heb de stoelen in 4 verschillende soorten krijtverf gezet (Linum, Salar, Oliua en Taupe) en afgewerkt met 2 lagen decorateursvernis.

De zittingen moeten ook nog een beurt krijgen maar ik denk dat ik dat met de bijpassende kleurtjes van de Fusion ga doen. Eerst nog maar een paar filmpjes afwachten en kijken.

De groene kandelaar die op bovenstaande foto staat heb ik behandeld met de spuitbus Montana Venom.

Wat een geluk had ik dat ik van de winter een nieuwe TV had gekocht en de doos nog had bewaard.

Ideaal karton voor klusjes met een spuitbus. En ohhh wat is dat leuk om te doen! Ik heb gelijk van alles om me heen verzameld om maar te spuiten.

Ik heb de kandelaar eerst behandeld met de metaalprimer. Helaas heb ik daar geen foto van maar op onderstaande foto staan wel twee projectjes (kleine kandelaar en gieter) die hiermee zijn behandeld.

Ze krijgen d.m.v. de metaalprimer een roestbruine kleur. In het begin dacht ik natuurlijk: Ojé, als nu mijn witte verf straks maar hecht op de kandelaar en dat niet die roestbruine kleur er doorheen schijnt.

Inmiddels natuurlijk getwijfeld of ik hem wel wit moest maken en uiteindelijk dus maar gekozen voor groen. Veel mooier zo tegen een witte muur aan. Het rieten tafeltje heb ik wel wit gemaakt met Montana Shock White.

  

En iedere keer als ik dus nu een foto plaats, staat er wel weer een projectje op dat ik ook heb behandeld.

De bruine vaas op het tafeltje was limegroen en deze heb ik gespoten met de Montana graniet bruin. Dit ging een beetje lastig op glas en het drogen duurde ook heel lang, vooral omdat het mooi weer was en ik hem in de zon had laten staan. Uiteindelijk binnen gezet en vervolgens droogde hij snel. Daarna op sommige plekken nog wel een dun laagje extra erop gespoten. Weer wat geleerd!

Het grijze kandelaartje dat ik in de metaalprimer heb gezet, heb ik uiteindelijk wel wit gemaakt.

Dan had ik nog een sidetable staan waar ik echt geen …… meer aan vond. Ik wilde hem eigenlijk weg doen. Een aantal dagen ervoor had ik namelijk het bovenblad van de salontafel van deze set al geprobeerd kaal te maken met de afbijt maar waarmee ik uiteindelijk ben gestopt. Ten eerste vond ik het model tafel niet meer mooi en ten tweede kwam er een hele donkere eiken tafel onder vandaan. Niet mooi dus!

Eigenlijk had ik gehoopt dat er licht hout onder vandaan zou komen, zodat ik dezelfde stijl zou krijgen als de eettafel.

De tafel dus opzij gezet maar de sidetable met Milkpaint behandeld.

Ik wilde de tafel wit maken en ik had nog een grote zak Ironstone staan dus ik dacht ……. proberen maar!

Ik wilde niet dat het tafeltje ging chippen dus Bonding Agent toegevoegd (dit keer wel in de juiste verhouding) en het tafeltje wit gemaakt. Oehhhh dat is wel héél erg wit vergeleken met RAL 9010 welke ik in de lounge heb gebruikt. Wat zal ik eens doen? Ik had ook nog Linen en Farmhouse White staan (proefverpakkingen). Ik moet eerlijk zeggen, ik weet niet meer welke kleur ik als eerste heb gebruikt. Maar ……. ik was Bonding Agent vergeten bij de 2e laag. Of het de juiste methode is geweest, weet ik niet maar daar waar het is gaan chippen, heb ik heel snel met een wattenstaafje pure Bonding Agent erop gedaan en de verf een beetje bij elkaar geduwd. Vervolgens een laag van dus Linen of Farmhouse erop gedaan maar omdat ik niet genoeg had weer gemengd met Ironstone. Volgen jullie het nog?

Het deel dat was gechipt, een beetje opgeschuurd en daarna een mengsel van Ironstone en Marzipan erop gedaan. Dat was precies de kleur die ik dus eigenlijk nodig had. Al met al zitten er dus 4 lagen op. Dit was eigenlijk ook wel nodig hoor i.v.m. de zwarte ondergrond. Ohhh ja, de tafel heb ik afgewerkt met Tough Coat.

Het laadje heb ik met krijtverf Oliua gedaan (afgewerkt met 2 lagen decorateursvernis) en het handvat met de Montana Shock White (afgewerkt met de Montana vernis zijdeglans).

Ik ben er uiteindelijk tevreden mee en ondanks het model vind ik het tafeltje toch wel passen en dan te bedenken dat ik hem bijna had weggedaan.

Onderstaand nog een paar projectjes die behandeld zijn met de Montana spuitbussen waaronder de Crackle met Venom, zie het flesje (deze was limegroen – helaas geen vóór-foto). De bloempotjes (zoals je ziet ook limegroen) staan nu ook in de Shock White.

  

Onderstaande pot heb ik allereerst gespoten in de kleur Montana Duck Season (beetje laten drogen) en vervolgens met een stukje noppen plastic gedept met Montana Shock White.

 

De binnenkant van de lounge is nu klaar. Omdat ik al weer kopzorgen had welke kleur ik op de buitenkant van mijn lounge moest doen, was het een uitkomst dat precies op dat tijdstip de Fusion werd ingevoerd.

                                                     De deuren en houtwerk eromheen vóór:

 

De Algonquin precies de kleur die ik graag wilde hebben. Perfect passend bij mijn stoelkussens (niet op de foto). Het houtwerk rondom de deuren is geverfd met Champlain alleen is dat op de foto niet te zien aangezien het bijna dezelfde kleur is als die er al op zat. Het houtwerk van het schuurtje met het puntdak moet nog worden gedaan. Dat volgt z.s.m. maar dat maakt voor de foto niet zo heel veel uit.

Ik ben een blij mens. Mijn lounge is klaar! Helaas is de zomer bijna voorbij en kan ik er nu pas volgend jaar van genieten. Binnenkort hang ik het zeil er weer voor en dan is het wachten op het voorjaar!

(Inmiddels is alles klaar maar het weer laat het even niet toe om een mooie foto te maken én, het zeil hangt er nu ook voor)

 

En als je dan denkt: “Nu zal ze er wel genoeg van hebben!?!”. Nou, niets is minder waar hoor. Mijn handen jeuken elke dag om verder te restylen. Ik heb de afgelopen tijd aardig wat projecten verzameld en die hebben een plaatsje gekregen in mijn hoekje dat ik heb gecreëerd voor al mijn spulletjes en projecten.

Ik heb een erg drukke baan en ben afhankelijk van de weekenden en vrije dagen dus ik moet het helaas rustig aan doen. Maar …… ik heb in de afgelopen weken ontzettend veel geleerd wat ik straks allemaal kan toepassen op alles wat ik nog wil gaan doen.

Maar eerst …… mijn houten meranti trap. Dat is het volgende grote project!

 

 

 

 

9 reacties op “Milk paint 2.0 van Caroline

 1. Prachtig Caroline om te lezen wat je allemaal onder handen hebt genomen!!!! En jeetje wat is het mooi geworden allemaal!!! Echt met veel plezier je blog gelezen en je foto’s bekeken.
  Heel veel s6 met de trap, maar dat gaat ook zeker weten helemaal goed komen.

  1. Dank je wel Angelique voor je leuke reactie 😙. De trap staat inmiddels voor de 1e keer id Fusion maar ben nog niet zeker over de kleurencombinatie die ik heb gekozen. Even wachten dat het weer wat lichter is om het goed te bekijken en alvorens de 2e laag erop gaat. Inmiddels ook mn keuken al aangepakt. Foto’s volgen binnenkort als ik goede foto’s kan maken.

 2. Wat een werk en goed beschreven hoe je te werk bent gegaan. Je mag echt wel trots zijn op dit project. Ben stiekem wel een beetje jaloers op je Lounge het is voor mij een wens die misschien ooit eens uit gaat komen. Dromen mag toch😉

 3. wat past alles mooi bij elkaar en de kleuren heel mooi nu lekker genieten van de zomer he ,ach er zal best nog meer te verven zijn ,als je eenmaal bezig bent he heel veel plezier van je mooie werk en die mooie waranda lekker in zomer genieten doei

  1. Dank je wel voor je positieve reactie. Ik kijk zeker weer uit naar de zomer. Toen mijn lounge klaar was, was de zomer alweer bijna voorbij.
   Inmiddels al weer aardig wat projecten verder.

 4. Je hebt niks teveel verteld. Wat een prachtig resultaat. En hoe leuk heb je het beschreven. Het resultaat is geweldig! Ik kan me voorstellen dat je daar heel wat heerlijke uurtjes door gaat brengen! En nu lekker uitrusten!
  Groetjes, Margriet

 5. Hallo Caroline,

  Wij hebben ook een Meranti hardhoutentrap en vroeg me af of je de trap al onder handen hebt genomen cq of je al weet hoe je de trap het beste op kunt knappen.

  Bij voorbaat dank voor je reactie, met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *