MaisonMansion NCS kleuren

ncs kleuren maisonmansion, ncs kleuren, maisonmansion, restyleninhuis

We hebben harstikke leuk nieuws! We zijn uitgebreid met de kleuren van onze eigen MaisonMansion verf. Vanaf nu kan je bij ons 1950 verschillende NCS kleuren laten maken. We hebben onze eigen verfmachines en kunnen daarmee alle kleuren zelf mixen.  Maar wat is het NCS systeem nou eigenlijk en hoe kan je het bij ons bestellen?

 

maisonmansion krijtverf, maisonmansion, ncs kleuren, ncs kleur blauw, restylen, mixen, restyleninhuis

 

Het NCS systeem is een logisch opgebouwd kleurordeningssysteem, vanuit het perspectief hoe mensen kleuren zien. Door het NCS kan je alle denkbare kleuren zien en goed ordenen. Het NCS systeem begint met de zes basis kleuren, die door mensen als ‘zuiver’ worden gezien. Bijvoorbeeld, de basis blauwe kleur is ook echt blauw en niet een blauw met een paarse of zwarte ondertoon of gloed. De zes basis kleuren komen overeen met hoe wij de kleuren in onze hersenen zien. Geel (Y), Rood (R), Blauw (B) en Groen (G) zijn de vier chromatische kleuren van het NCS. Wit (W) en Zwart (S) zijn de twee niet-chromatische kleuren. Alle andere kleuren kunnen worden onderverdeeld door te kijken hoeveel gelijkenissen ze hebben met de zes basis kleuren. Dit doen ze door te kijken hoeveel geelheid, roodheid, blauwheid, groenheid, witheid en zwartheid in de kleur zit.

 

ncs kleurenwaaier, ncs kleuren, ncs kleurenwaaier maisonmansion, maisonmansion, restyleninhuis

 

 

De NCS kleuren Index is de kleurenwaaier van het NCS systeem waar alle 1950 kleuren opstaan. De kleurenwaaier geeft een makkelijk overzicht en is logisch ingedeeld. Het geeft een mooie overloop van kleuren weer, bijvoorbeeld van heel licht grijs naar heel donker grijs.

 

NCS kleuren kaart, NCS kleuren driehoek, maisonmansion, restyleninhuis

 

 

Hoe je de NCS kleuren bij ons besteld is eigenlijk heel eenvoudig. Bij de krijtverf in onze webshop maisonmansion.com kies je de categorie Krijtverf maisonmansion NCS’. Als je in de categorie bent kan je kiezen in welke kleur je een tint zoekt. In de foto die boven aan staat kan je de tinten van de kleur zien en daaronder staat de code van die kleur. Je kan dan kiezen of je een blik van 1 liter of van 500 ml wilt bestellen. Onderaan de pagina kan je het NCS nummer invullen en dan in de winkelmand doen. Als je er niet helemaal uit kan komen welke kleur je wilt, kan je ook op dezelfde pagina op ‘klik hier om uw kleur te kiezenklikken. Dan kom je bij een leuke tool uit! Bovenaan zie je een cirkel, als je met je muis erop klikt kan je verschillende kleuren kiezen. In de grote driehoek kan je dan precies zien hoe de kleur van donker naar licht overloopt. Je kan dan steeds het vierkantje aanklikken om te kijken of dat de kleur is die jij zoekt. Heb je de perfecte kleur gevonden? Dan is het grote nummer met letters, die in het midden van de pagina staat, de NCS code die je in moet vullen om de kleur te bestellen.

Ter inspiratie hebben we op Pinterest ook een bord om te volgen KLIK HIER

Veel plezier met jouw favoriete kleur uitzoeken!web statistics


Een reactie op “MaisonMansion NCS kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *