MaisonMansion Superafbijt

afbijten van elk project en elk product met de superafbijt

De Superafbijt hoe werkt het?

Momenteel is de Superafbijt een hot item. Mensen hebben het aangeschaft of zijn van plan het op kort termijn te gaan gebruiken. Het heeft in elk geval de interesse van veel mensen.

Klusjes met afbijt zijn eigenlijk nooit leuk. het geeft rommel, geeft een luchtje en je ziet niet altijd direct een mooi resultaat, zoals bij verfklusjes. Daar bloeit voor je ogen een project en met afbijten is het vaak hard werken, een lamme arm en goed ventileren.

Maisonmansion heeft de beste afbijt met de naam superafbijt

Laat ik beginnen om te vertellen dat geen enkel Superafbijt reukloos is. Zo ook niet die van ons. Echter hebben ook wij de milieu regels van begin vorig jaar moeten volgen. In Europa zijn veel producten uit deze categorie of van de plank gehaald of aangepast. Dit is ook met dit product gebeurd. Deze Superafbijt vermengd zich met de laag die je wilt verwijderen. Dat brengt met zich mee dat er een chemische reactie kan ontstaan. Tenslotte weten we niet wat er in alle laklagen van vroeger zat of hoe de lijm voorheen werd samengesteld. Vroeger kon en mocht meer zonder toezicht of milieu maatregelen. Hou daarom in de gaten dat je ten alle tijden goed zorgt voor ventilatie.

Wat is het voordeel van deze Superafbijt?

Het enorme voordeel van de Superafbijt is dat je het horizontaal en verticaal kan gebruiken. Het kan dus feitelijk voor elke klus gebruikt worden. Nog een voordeel is dat de inwerktijd ongeveer rond de 45 minuten ligt (wij houden tenslotte van hatseflats) en dat het ook producten als olie en wax van projecten afkrijgt. De laatste 2 zijn vaak een uitdaging.

Superafbijt shoppen van maisonmansion

Wanneer kies je voor de Superafbijt en wanneer voor schuren?

Een klus met Superafbijt geeft altijd discussie. Voor en tegenstanders van schuren versus afbijt. Ik ben een voorstander van doen waar je goed in bent. Mensen geven aan al jaren te schuren, dus een afbijt is een no-go. Echter ben ik goed op mijn vakgebied. Voor iedereen die echt een houtsoort terug wil brengen in zijn (ongeveer) natuurlijk staat, is schuren geen optie als je het aan mij vraagt. Ik wil dat graag toelichten:

Met de woonsferen van deze tijd, waar ruwer hout en ook de look van doorleefder hout in beeld worden gebracht, komt schuren zeker niet aan de orde. Als je schuurt maak je hout vlak en is de nerf weg. Als je schuurt met een machine schuif je ook deels zaagsel in gleuven, nerven en noesten. Dat geeft glad hout, maar de natuurlijke look is weg. Als je aan de slag gaat met onze Superafbijt haalt dat de troep uit het hout. Wat zich vast gezogen heeft in het hout, trekt de Superafbijt als het ware los, vermengd zich en is dan te verwijderen. De natuurlijke vorm blijft dus behouden.

Wat heb je nodig?

We zien hier de bestellingen vaak voorbij komen. De Superafbijt en dan een deel van de bestelling. Ik zelf denk dan vaak, waar is de rest? Waar het afbijten vaak mis gaat is op het materiaal. Wil je het resultaat zoals op de inspiratie foto’s die wij delen? Gebruik dan ook het materiaal er voor. Als men aangeeft niet alle producten uit het lijstje, die ik hieronder plaats, te hebben gebruikt dan zal je resultaat anders zijn. Men heeft nog wel ergens een krabber liggen, een staalborstel (echt een NO-GO) of iets anders.

Waar moet je aan denken als je de klus wilt klaren?

  • Superafbijt; goed kijken of je 1 of 2 blikken nodig hebt KLIK HIER
  • Een kwast die alleen voor dit product gebruikt wordt; geen verfkwast gebruiken KLIK HIER
  • Een geharde krabber; kijk ook eens naar de druppelkrabber KLIK HIER
  • Eventueel de messingborstel; dit is veerkrachtig en maakt de noesten niet kapot, zoals staalborstels doen KLIK HIER
  • De Maisonmansion Ontvetter; na het reinigen moet je het project klaar maken voor de volgende stap. Dat is altijd stap 1, ontvetten¬† KLIK HIER
  • Afwerking; Het is geen pre om het bij ons in de webwinkel te kopen, maar is natuurlijk altijd leuk. Echter gaat men er vaak van uit, dat als het kaal is (wat vaak heel mooi wordt) het dan zo kan blijven. Laat je meubel nooit onafgewerkt. Wil je er niet teveel mee qua kleur? Neem dan gewoon de Maisonmansion Verniswas en werk het veilig af voor verder gebruik. KLIK HIER

Traptreden kaal maken met Maisonmansion superafbijt

Afbijten geeft helaas niet altijd het resultaat wat mensen verwachten. Dat ligt niet aan de Superafbijt, niet aan ons en niet aan degene die het gebruikt. Soms is het hout gewoon weg niet mooi of van nature niet de kleur die men had gehoopt. Gezien de vele projecten op onze Social media kanalen, onze eigen testen en ervaringen kan ik jullie dit product zeer zeker aanraden.

Deze blogsite hoort bij de winkel in Nunspeet en bij onze webwinkel KLIK HIER

Volg ons ook op onze Facebookpagina @Maisonmansionrestylen. Vergeet je ons geen like te geven?

Veel succes!

Creatieve groet,

Diana

Eigenaresse Maisonmansion

Notitie: Heb je het gebruikt? Laat dan een beoordeling achter bij de Superafbijt in de product info. Er staat een knop in het midden van de tekst. Het helpt ons inzake feedback en andere die het overwegen te gaan gebruiken. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *