Malm Goes Milk Paint !


shopify analytics ecommerce tracking


Malm Goes Milk Paint!

Je kent dat vast wel, je hebt dringend opbergruimte nodig, maar je hebt een klein budget. In dat geval gaan veel mensen naar Ikea en kopen daar 1 of meerdere exemplaren van de Malm serie, een super neutrale en gangbare meubel lijn voor een zacht prijsje.
Na een tijdje kijk je rond en vind je deze Ikea-Look toch niet zo’n leuk meer en was het meer bedoeld ter overbrugging van…. Men wil toch graag een meubelstuk in huis hebben wat meer past bij hun eigen stijl en geen massaproductie.
Nu kan je natuurlijk de kast uitruimen en aan de straat neer zetten, om zo voor meer geld een nieuwe kast te kopen. Maar voor de meeste mensen groeit geld natuurlijk niet aan de boom. En is het ook zonde om een kast wat verder nog in goede staat verkeerd, weg te gooien.

Maar in dit geval ga ik aan de slag met de Milk Paint, wat nieuwe kwasten en koop ik andere meubelgrepen voor op de kast. En we gaan los!!!!!!!!

Ik heb 4 jaar geleden een Malm kast gekocht, die er in principe nog tip top uitziet.

 

 

 

Mijn hart verlangde naar verf en naar vrolijke kleuren, dus heb ik gekozen voor de Miss Mustard Seed’s Milk Paint in de kleur Lucketts Green.

 

 

Ondanks dat de kast van fineer is en een zeer gladde oppervlakte heeft, is voorbehandelen niet noodzakelijk. Niet schuren!maar even opschuren, dat doe je om de glans wat van het project af te halen en zo een betere grip te krijgen.

Geen grondverf en/of primer. Je moet alleen bij het aanmaken van de Milk Paint  met een scoop  Bonding Agent, naar verhouding toevoegen. Door het toevoegen van de Bonding Agent, hecht de verf zich makkelijk aan het gladde oppervlakte.

 

   

Na 2 lagen Milk Paint is de kast reeds dekkend genoeg, maar nog te glad en te netjes voor wat ik ermee wil. Ik ga de kast verder behandelen met de White Wax van Miss Mustard Seed’s, om zo een wat doorleefde look te creëren. Als laatste bevestig ik de messing handgrepen op de lades . In enkele stappen heb ik een doorsnee Malm Ikea kast gerestyled naar een mooie klassieke kast in landelijke stijl.

 

   

 

 

Op de laatste foto kan je overigens goed het onderscheid zien tussen de kast, afgewerkt met de White Wax (link) en het fotolijstje dat ook in de Lucketts Green  is geverfd zonder afwerking met de White Wax.
Ik ben helemaal verliefd op mijn “nieuwe” dressoir! Een unieke kast en totaal geen spoor meer van de Malm lijn van Ikea! Is het niet fantastisch wat een beetje verf/Milk Paint wel niet kan veranderen? De mogelijkheden zijn echt oneindig!

 

Me & Harmony

Angela

 

PS als je op de dikgedrukte schuine letters van de producten klikt, klik je door naar het product in onze webshop waar deze blogsite bij hoort. www.maisonmansion.com

Een reactie op “Malm Goes Milk Paint !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *