Milkpaint Woodstain is een nieuw product , hoe werkt het

De Milkpaint Woodstain is een nieuw product in onze collectie.

 

En zo werkt het:

 

milkpaint woodstaind blog MaisonMansion

 

Stap 1 het voorbereiden:

Wees er zeker van dat je project vrij is van toplagen, waxlagen en oude verflagen. Zodat de Milkpaint Woodstain makkelijk in de ondergrond kan trekken. Een kale ondergrond is dus wel een vereiste. Het kan met zich meebrengen dat je misschien een tafel eerst moet afbijten of een ander laagje eraf moet schuren.

 

Stap 2 Staining (uit te spreken als steening)

De mix voor de Woodstain is 3 delen water op 1 deel poeder. Je kan mixen met een blender  als het om de hele zak gaat of de mixer als het om kleine hoeveelheden gaat. In het laatste geval is het ook aan te raden een scoop mee te bestellen. Zo kan je goed meten , wat weer handig is als je meerdere projecten in precies dezelfde kleur wilt doen.

 

Voor het beste resultaat , raad ik aan met lange halen te werken en zo  min mogelijk overlap te creeeren.  Het mooie is dat het droog is na ongeveer 15 minuten! Tijdens het aanbrengen regelmatig doorroeren, om de 5 a 10 minuten. Dit omdat de kleurpigmenten naar beneden zakken.

 

 

Stap 3 Afwerken

Als de kleur helemaal naar wens is en het project droog, schuur je oppervlakte dan op met het schuurvierkantje nummer 2. Zodat het hout mooi zacht en glad aanvoelt. Als het helemaal naar wens is, kan je beginnen met het afwerken. Deze Milkpaint Woodstain kan je o.a. afwerken met onze Hennepolie, Beeswax en Tungoil.

 

De eerste 2 zijn voor binnen, de Tungoil is voor buiten. Hennepolie, Beeswax en Tungoil zijn 100 % natuurlijk en foodsafe. De olie helpt om je project te sealen en te beschermen en om de Milkpaint Woodstain goed vol op kleur te brengen. Zodat het een mooie kleur krijgt en niet te uitgedroogd of flets. Deze Milkpaint Woodstain moet je wel afwerken !

 

Beeswax (KLIK) binnen

Hennepolie (KLIK) binnen (in deze combinatie ook geschikt voor houten aanrechtbladen)

Tungoil (KLIK) buiten

 

Dit zijn de kleuren , maar zoals gezegd, op elke houtsoort komen ze anders over en dit zijn voorbeelden die niet afgewerkt zijn:

Links boven in Pacific Redwood

Rechts boven in Provincial Walnut

Links onder in Quebec Maple

Rechts onder in  Sherwood Brown

 

Deze kleuren zijn dus onderling ook prima te mixen. Eerst het water en dan de Milkpaint Stain toevoegen, in de blender? 1 minuut, mixen? dan 5 a 10 minuutjes en daarna bij beide even 10 minuten met rust laten even doorroeren en aan de slag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog wat tips over het afwerken:

 

De Beeswax van Miss mustard (in de groene pot) is een wax o.a. voor houten producten waar voeding aan te pas komt of waar foodsafe wordt verwacht. Denk aan kinderspeelgoed, slabak of hondenbak/mand. Het geefft een matte look, maar je kan het bufferen. Dat is opwrijven met een katoenen, zachte pluisvrije doek tot een wat meer glansende look. Het is een soort pasta die geurloos is. Is water resistant , maar iets meer werk dan de Hennepolie. Dit is een natuurlijk olie , die heel makkelijk aan te brengen is en diep in het hout intrekt. Zelfs geschikt voor vloeren. Beide zijn heel goed te gebruiken voor de afwerking. Op zoek naar een extra protectie?

Gebruik ze dan beide, eerst de Hennepolie en dan de Beeswax voor extra belasting, zoals een houten aanrechtblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *