Montana Marble spuitbussen testen

Montana Marble spuitbussen testen

Montana Marble spuitbussen

De spuitbussen van Montana, wat je er allemaal wel niet mee kan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik ben nu een beetje aan het spelen gegaan met de Marble wit uit de Special Effecten lijn van Montana. Eerlijk waar, wat een apart effect geeft dit en wat schrik je in eerste instantie als de verf uit de spuitbus komt. Het lijken wel van die spinnen raggen die je ’s morgens wel eens ziet als je een koude nacht hebt gehad. Het vliegt voor je gevoel alle kanten op. Ik raad iedereen dan ook aan om eerst op wat test plankjes te oefenen, voordat je echt gaat spuiten op je project. Zodra je begint met de Marble spuitbus moet je niet zoals met de gewone verf lijn, de cap indrukken en je project volledig willen bedekken. Want dan krijg je het volgende:

 

Montana Marble spuitbussen testen

 

Het is de bedoeling, met deze effect spuitbus, om korte drukjes op de cap te geven en tegelijkertijd draaiende bewegingen met je pols te maken. Hoe korter je de cap indrukt, hoe dunner de lijnen van de Marble worden. Als je de cap wat langer in drukt krijg je meer verf uit je spuitbus en dus een bredere Marble lijn.

 

Montana Marble spuitbussen testen

 

Kortom, ga oefenen op een plankje met korte drukjes op de cap en maak gelijktijdig kleine draaiende polsbewegingen. Ook ik heb heel wat plankjes erdoor geknald om het onder de knie te krijgen.

Zodra je de techniek dan ook onder de knie hebt, kan je er onwijs mooie dingen mee maken. Je creëert dan echt een stoere marmer look op je meubel, wandpaneel of schouw. Je kan het voor oneindig veel projecten gebruiken, mits je ondergrond vlak is. Je moet dus geen objecten gebruiken waar een bepaalde structuur in zit, hier kom ik later in mijn blog nog even op terug.

Nu heb je natuurlijk eerst een onderlaag nodig voor de Marble. Persoonlijk vind ik het mooi als de Marble goed opvalt, dus dat je kiest voor een contrasterende kleur. Je hebt de Marble in de shop van www.maisonmansion.com in 3 verschillende kleuren. Je hebt de kleur Marble Wit, de Marble Zwart en je hebt de Marble Zilver. Ik ga vandaag aan de slag met de witte Marble en heb gekozen voor de kleur paars als ondergrond, de Montana Gold Lavender. Door de diepe paarse kleur, zal de witte Marble fantastisch afsteken tegen zijn achtergrond. Daarnaast heb ik gekozen voor de kleur Manilla Dark uit de Montana Gold lijn en als laatste de kleur Fresh Blue van dezelfde Gold lijn. De laatste kleur is een zachte en lieve blauwe kleur. Aan de hand daarvan wil ik jullie laten zien dat de Marble direct minder goed opvalt, omdat de ondergrond eigenlijk te licht van kleur is. Nu ben ik mij er natuurlijk zeker wel van bewust dat dit erg smaak gebonden is en niet iedereen van kleur en fleur en opzichtig houdt, zoals ik.

Op deze manier kan ik jullie hopelijk wel duidelijk het verschil van het Marble effect laten zien als je een contrasterende kleur neemt als basis of dat je juist kiest voor een wat rustiger geheel.
Ook wil ik laten zien wat er gebeurd als je een object of ondergrond neemt wat van zichzelf al een bepaalde structuur heeft.

Zoals bij elk project begin je met de juiste voorbereidingen en dat is het ontvetten met de St. Marc uit de shop. Ga je met plastic of metalen objecten aan de gang, zorg dan voor de juiste Primer bijv. de Plastic Primer en/of de Metaal Primer van Montana. Nadat je Primer goed droog is, kan je gaan beginnen met het opzetten van je basis kleur.

 

Montana Marble spuitbussen testen

 

Op de houten plankjes heb ik zelf geen voorbereidingen getroffen, omdat dit voor mij gewoon enkele test planken zijn. De wasmand daarentegen heb ik eerst goed ontvet en de Plastic Primer van Montana opgezet. Daarna heb ik met de Montana Gold Lavender de wasmand, met 2 dunne lagen, egaal paars gespoten.
Nadat de lagen goed droog waren, ben ik begonnen met de Effect spuitbus Marble Wit. Daarna liep ik tegen een probleem aan.

 

Montana Marble spuitbussen testen

 

Zoals ik in het begin van mijn blog al aan gaf, zou ik even terugkomen op het feit dat een object met structuur van zichzelf geen goede ondergrond is als je met de Marble aan de slag wilt. Jullie kunnen aan de foto van de wasmand zien dat de Marble totaal geen Marble effect geeft en dat het geheel op de foto erg rommelig lijkt. Het lijkt alsof je een spuitbus hebt laten ontploffen tegen de wasmand aan. Kortom, ik was verreweg van tevreden en heb het proces van de basiskleur (paars) spuiten weer herhaald. Ik bedoel, we geven ons natuurlijk niet zo snel gewonnen als iets niet is geworden wat we voor ogen hebben.

Ook tijdens mijn 2e en 3e poging was het resultaat 1 grote flop en baalde ik als een stekker. Ja en wat doe je dan? Juist…. al mopperend Diana lastig vallen. En wat blijkt, Marble op een ondergrond spuiten die al een eigen structuur heeft gaat niet werken.
Nou oké, dat was me dan ook weer duidelijk. Toen heb ik enkele testplanken gepakt (aangezien ik de wasmand zo vaak over heb gedaan en al bijna door mijn paars heen was) en ben deze in de Montana Gold Lavender (paars) en de kleur Manilla Dark (leger groen) gaan spuiten. Nadat deze goed droog waren, heb ik weer de Marble spuitbus erbij gepakt. Deze zat overigens nog wel goed vol, want je hebt dan ook niet heel veel verf nodig om het Marble effect te creëren. Zoals jullie op de foto’s hieronder kunnen zien, lukte dit in een keer perfect en kreeg ik eindelijk het Marble effect wat ik in mijn hoofd had zitten.

 

Montana Marble spuitbussen testen

Montana Marble spuitbussen testen

Montana Marble spuitbussen testen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En omdat ik iedereen nog even wilde laten zien, hoe het effect op een lichte ondergrond is, heb ik ook even mijn plantenbak meegenomen in de Marble.

Ik hoop dat jullie weer hebben genoten van mijn blog en dat ik jullie ook het een en ander hebben kunnen uitleggen over de Effect Spuitbus Marble van de Montana lijn. Met name, over het spuiten over een bestaande structuur. Dit heeft mij heel wat irritatie opgeleverd en dat wil ik jullie besparen!

Nog even voor het gemak hieronder het boodschappen lijstje. Klik op de link om direct bij het juiste product uit te komen in de webshop, www.maisonmansion.com

St Marc 
Montana Metaal Primer
Montana Plastic Primer
Montana Gold lavender
Montana Gold Manilla Dark
Montana Marble Effect 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *