Ombre kleuren op decoratieve opstapjes

Wie ken het opstapje van IKEA niet? de Bekväm

 

Dit zijn de producten die je nodig hebt. Als je met je muis op het product gaat staan, veranderd deze van kleur en kan je het aanklikken. Dan ga je gelijk naar het product in onze webshop. Daar kan je alle product informatie lezen en eventueel bestellen.

 

 

 

Het is het handigste om net als dit voorbeeld, de blanco versie van het IKEA opstapje te nemen. Uiteraard altijd eerst goed ontvetten en dan iets opschuren. Afnemen met een droge doek en je kan van start. Heb je dit opstapje in een kleur, je kan hem met iets schuren weer origineel krijgen en als geen zin hebt om te schuren. Start dan met de Montana mat Shock white of de Montana universele primer, voor je kleur aanbrengt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorg voor een ruimte waarin je goed kan ventileren en de boel goed hebt afgedekt. De Montana cans moet je ong 2 a 3 minuten goed schudden. Dit om de verf goed door elkaar te mixen. Haal het spray capje eraf, laat het zwarte ringetje eruit vallen en zet het spuitdopje weer terug.  Om de Ombre techniek te gebruiken, moet je het overlappende gedeelte wat meer nevelen en in elkaar over laten lopen. Je nevelt de zelfde kleur als die je eerst gebruikt hebt om dat deel dekkend te maken.

Op 1 opstapje hebben we eerst de roze Baby skin gebruikt voor het hele project. En dan  de grijze Buzzard. Terwijl dit project aan het drogen was, hebben we die metale emmer kunnen aanpakken. Ontvetten , opschuren, afnemen en toen is de Chrome Gold gebruikt.

 

 

 

 

Hier is de Chrome gold gebruikt. Omdat het hier voor het bling gekozen is, is dit niet afgewerkt. Heb je kinderen dan raden we aan dit soort projecten aan te pakken met 1 van de metallic spuitbussen (klik hier voor de collectie) die zijn harder en makkelijker in gebruik, na spuiten.

 

 

 

Om het geheel goed te beschermen, breng dan eerst de Montana metaal primer aan en na de 2 lagen Chrome Gold, een Montana vernis naar keuze uit de Montana serie. Nu zijn de opstapjes wel droog en kun je verder.  De Baby skin krijgt Dusty pink tot de helft en de Buzzard krijgt Asphalt aan de onderkant.

 

 

 

Deze projecten zijn te gek geworden, warm, mooi en van klasse. Die plant in de emmer is toch wel een soort finishing touch. Dit is overigens een Alocasia, voor degene die benieuwd zijn.

 

 

Met ongeveer 30 tot 60 minuten droogtijd en ongeveer 20 minuten aan spuitwerk, is dit een klusje dat snel geklaard is. Dit is zeker een project ook voor beginners. Het enige waar je misschien even iets extra op moet oefenen is het vervagen aan de rand van je kleur laag. Om deze Ombre look te krijgen. Succes

 

Meer weten over onze webshop?

KLIK HIER

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *