Stoffen bedboard verven met krijtverf van Maisonmansion

Stof verven met krijtverf

Misschien wel de meest gestelde vraag, stof verven met krijtverf kan dat? ja dat kan zeer zeker, maar..is er een maar ? ja die is er zeker. Het is en blijft een meubelverf met meerdere opties, dus je hebt geen garanties.

Dat ligt niet aan jezelf, je techniek, de verf, maar vaak aan het project wat je wilt verven. Vaak zit er een polyester draad doorheen geweven en dat maakt het lastig, maar ook weet je vaak niet wat er allemaal met de stof is gebeurd. Is het ingespoten met vuil werend materiaal? anti kreuk chemische stijfsel en ga zo maar door. Dus hoe dan ook, het is en blijft een experiment.

De stappen met onze MaisonMansion krijtverf zijn niet lastig te nemen, de hoge pigmentatie zorgt ervoor dat het vaak goed dekt. Maar het is en blijft afhankelijk van de stof en ook de kleur. Rood/paars en knalgeel zijn soms lastige kleuren om aan te pakken. Maar ook van zwart naar heel wit, wellicht dat je eens kan kijken of je een minder contrasterende kleur kan uitkiezen voor je project. Des te meer kans van slagen het heeft.

 

Ik heb van 1 van onze klanten wat foto’s mogen ontvangen van haar stappen die ze nam om haar stoffen bedboard aan te pakken. Dit is de foto van voor ze begon:

 

Bedbord verven met krijtverf

 

Als je begint met een project, bedenk dan dat het geen hatseflats is, je hebt veel droogtijd nodig. Neem die dan ook! zorg dat je je stof goed met de stofzuiger op de hoogste stand schoonmaakt.

Je maakt een bak met water aan met een deel van onze MaisonMansion krijtverf, in dit geval is er de diep zwarte kleur Goth gebruikt. Je vindt deze in onze webshop klik hier

Hou de ratio 10 delen water 1 deel krijtverf aan, je gebruikt dit als onderlaag om je stof klaar te maken voor de toplaag krijtverf. Breng dit aan op je project. Dit is hoe die stap eruit komt te zien:

 

 

Bedboard stof verven met krijtverf

 

Je ziet doordat het een wash is, dat deze niet helemaal dekt, en dat geeft niet! je moet wel de stof overal geraakt hebben. Soms kom je er tijdens die laag achter dat je stof heel erf pluist. In dat geval kan je nadat deze laag droog is, de stof met een schuurblokje in ronddraaiende beweging behandelen. Zo komen de stofjes en pluisjes goed verwijderd worden en heb je te dik aangebrachte gedeeltes ook even opgeruwd. Was het laatste het geval? na het drogen en opschuren even met de stofzuiger reinigen.

 

Als je project nu 100 % droog is , dan kan de toplaag erop, het is van uitermate belang dat onze krijtverf goed droog is. Het water moet verdampt zijn uit de verf om goed te hechten. Het je een ruwer stuk stof of stof met een vleug, bestel dan nog wat schuurblokjes mee. Nu is het tijd voor de toplaag, breng de verf dun aan, hoe dikker je het doet, hoe harder de stof wordt en dat is nu net wat je niet wilt. Uiteraard gaat de stof iets anders aanvoelen, maar hoe netter je werkt , hoe meer profeit je daarvan hebt.

Maar ook even over de schuurblokjes, als je een ruwe stof hebt of vleug direct na het aanbrengen van de toplaag krijtverf , de verf er met rond draaiende bewegingen indraaien. Zo behoud je je vleug het meeste en kan de verf overal goed tussen en in, zonder dat het heel dik er tussen terecht komt.

En zo ziet dat eruit als de toplaag met de krijtverf Goth op stof is aangebracht.

 

 

stof verven met krijtverf, bedboard verven met maisonmansion

 

 

 

Het drogen kan nu beginnen , en geef dat alle tijd. Als deze verf droog is geeft het niet af en is gewoon af te nemen met een vochtig doekje, net als gewone stof. Hoe meer katoen en linnen er in een stof zit, hoe beter de krijtverf op stof zal hechten. Wat als je het nu toch per ongeluk te dik hebt aangebracht ? schuur dan met een schoon schuurblokje je project in ronddraaiende bewegingen op, op die plekken dat het nodig is. Sommige mensen vinden het prettig om hun stof af te werken met wax. Ik zelf ben er niet zo fan van, maar als je het wilt doen, raad ik 100% de zachte blanco Furniture wax aan van Miss Mustard Seed uit onze winkel. Klik hier.

Waxen is zeker geen must do.

 

Als je stof goed droog is , is het gewoon te gebruiken. Dus kussens op een bank, bedboard of stoel zitting, het maakt niets uit. Het is en blijft een gebruiksvoorwerp.

Let wel heel erg goed op, lang niet alle krijtverf merken zijn geschikt voor deze klusjes en als ze dat wel zijn, hebben ze allemaal hun eigen werkwijze. Deze techniek heb ik zelf ontwikkeld en getest en ook mijn klanten maken er veelvuldig gebruik van. Ipv 50 / 50 kans dat het lukt heb je 80/20 kans dat het lukt . Met deze techniek en onze krijtverf, wij hebben 14 kleuren , maar ook een paar honderd RAL kleuren. Wil je meer weten over RAL kleuren, denk eens aan de meest bekende RAL 9010 (wit) of de RAL 7016 (antraciet). Wij kunnen dus onze krijtverf in elke gewenste kleur voor je mixen in het RAL systeem.

 

Dit is het prachtige resultaat van dit mooie project!

 

 

Stof verven met krijtverf, Stof bedboard verven met krijtverf

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig? allereerst een mooi project, wat lef en fantasie en onze krijtverf. Wil je meer weten? stel je vragen via de chat op onze homepage KLIK HIER.

 

Groetjes Diana

Webshop www.maisonmansion.com

 web statistics


9 reacties op “Stoffen bedboard verven met krijtverf van Maisonmansion

 1. Super handig! Als ik het goed lees gebruik je dus twee keer dezelfde verf?

  Hoeveel verf is er ongeveer nodig voor een hoofdbord van een 2 persoons bed?

 2. Goedemiddag,
  Als ik bij jullie de krijtverf bestel kan ik dan de volle blikken die ik over hou retour doen? Weet nl niet hoeveel ik precies nodig ben voor het verven van ons bed.
  Ik hoor het graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Bianca Klopstra

 3. ik wil binnen bankkussens hergebruiken voor mijn buitenbank en de stof ervan verven met krijtverf. Zijn ze dan ook waterafstotend? En kan ik ze wassen als ze vuil zijn geworden?

  1. hai verven van stof is en blijft altijd tricky. Je hebt 80% kans dat het lukt. Een kussen voor binnen is heel anders dan een kussen voor buiten. Die laatste zijn al waterafstotend van zichzelf. Helaas kan je binnen kussens dus niet waterafstotend maken met onze verf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *