Tegels Verven? Dat Doe Je Zo!

ik wil mijn tegels verven en zo doe je het met maisonmansion

Tegels Verven? Dat Doe Je Zo!

Gefeliciteerd!

Je bent op de juiste pagina terecht gekomen om jouw tegels, op een simpele wijze, een nieuw uiterlijk te geven. Ben jij jouw tegels zat? Zijn jouw tegels oud of verweerd? Of passen jouw tegels niet meer bij het uiterlijk van de rest? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe? Dat leg ik je hier uit!

Wat kan je lezen in deze blog?

 1. Waarvoor is de tegelverf van MaisonMansion geschikt?
 2. Hoe gebruik ik de tegelverf van MaisonMansion?

Dit is de tegelverf Aurora

tegelverf Aurora zeegroen op toilettegels voor project van tegelverf

1. Waarvoor is de tegelverf van MaisonMansion geschikt?

Zoals de naam al onthult is onze tegelverf geschikt voor -je raadt het niet-, tegels! Maaaarrr… wat voor tegels dan? Onder andere deze tegels kan je verven met de tegelverf van MaisonMansion!

 • geglazuurde tegels verven
 • Gecoate tegels verven
 • Plavuizen verven
 • Poreuze tegels

Ik moet erbij zeggen dat alle tegels de juiste voorbehandeling moeten hebben om het de grootste kans van slagen te geven, maar meer daarover lees je hieronder.

2. Hoe gebruik ik de tegelverf van MaisonMansion?

Dit is het gedeelte waar het écht leuk wordt! Want is het een kwestie van de tegels oppoetsen en #hatseflats? Nee! Bij het verven van tegels komt wat meer kijken. Maar waarom dan? Nou, hierom!

 • Tegels in de badkamer worden vaak blootgesteld aan warmte en vocht
 • Tegels in een keuken worden vaak blootgesteld aan hitte, vocht, vet en meer
 • Gecoate tegels kunnen een laag(je) siliconen bevatten waardoor verf lastig pakt
 • We weten nooit precies wat de samenstelling van de coating van jouw tegels zijn
 •  Tegels zijn stiekem eigenlijk helemaal niet geschikt om geverfd te worden door de samenstelling en afwerking ervan

En juist daarom hebben wij een algemene aanpak gemaakt voor het verven van tegels met tegelverf van MaisonMansion.

 1. Schoonmaken met warm water. En herhaal dit het liefst een aantal keer!

 

2. Ontvetten, ontvetten en nog eens ontvetten.

Al heb je nog zo’n schone woning en maak je alles altijd netjes schoon, toch kunnen er vet- of vuilresten op de tegels zitten. Gebruik daarom altijd eerst onze MaisonMansion Ontvetter (KLIK HIER). Deze ontvetter is zeer geconcentreerd en zorgt ervoor dat jouw oppervlakte volledig vetvrij wordt. Hou er rekening mee dat het zeer geconcentreerd is en je dus maar één keer over een plek hoeft te gaan. Verdeel het goed over het oppervlak en neem het af met een pluisvrije doek of keukenrol.

3. Opschuren.

Yep, ik weet het. Niet onze favoriete bezigheid, maar.. Wat moet, dat moet! Doe dit het liefst met wat van onze schuurblokjes (KLIK HIER) of schuurvierkantjes (KLIK HIER). Het opschuren is bij elke soort tegel aan te raden! Zo haal je het laatste vet, aangekoekte resten, viezigheid, aarde of andere oneffenheden weg uit de tegel.

4. Multiprimer

Dit is erg belangrijk. Bijna op alle tegels zit een bepaalde afwerking. Vaak zien we dat dit een vorm van siliconen bevat. Maar wat de samenstelling precies is of hoeveel erop zit blijft altijd gissen en kunnen we nooit zeker weten. Daarom adviseren wij ALTIJD de Multiprimer. Zo weten we dat we de grootste kans maken om dit tot een groot succes te brengen. Zorg ervoor dat je de multiprimer niet al te dik opbrengt, maar ook niet te dun. Smeer ‘m goed uit en zorg ervoor dat het een effen laag over de tegels legt. Doe dit bij voorkeur met een van onze rollers voor een zo goed mogelijk resultaat. Laat de multiprimer zo’n 12 uur zitten voordat je eroverheen gaat met tegelverf.

KLIK HIER VOOR MULTIPRIMER

KLIK HIER VOOR ROLLERS

5. Verven met tegelverf

Het is tijd voor de #Hatseflats in het geheel! Na meerdere stappen te hebben doorlopen ben je toe aan het leukste gedeelte. Het enige wat je hoeft te doen is onze tegelverf erbij pakken, een kwast(!) en goede zin. Verven maarrrrr! Het rendement van de tegelverf is zo’n 6-8m2 per liter.

 

6. Afwerken met Matte lak  als je het gebruikt in een toilet en je hebt kleine kinderen (of pubers 😉 ) of als het op de spatwand van je keuken is aangebracht. 

7. Afwerken met Twee Componenten (bij tegels voor badkamers, toiletvloer of tegels in de gang op de vloer)

Veel succes!

En vergeet niet te genieten van het eindresultaat!

Team MaisonMansion

NAAR DE TEGELVERF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *