Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana


shopify analytics ecommerce trackingDat spuitbussen makkelijk, snel en veelzijdig zijn weten veel mensen wel, maar de Montana spuitbussen uit onze webshop zijn spuitbussen die op alle fronten een streepje voor hebben.

 

Aangezien ik zelf in deze periode van het jaar, meer spuitbussen er door heen jaag dan alle andere periodes in het jaar. Plantenbakken, tuinrekken, onderstellen van tafels, pootjes, echt alles gaat in de frisse kleuren. Tenslotte wil ik het elk jaar wel weer wat anders 😉 ach ja wie niet .

Wat tips als je gaat beginnen met onze spuitverf die overigens uitermate geschikt is voor buiten, aangezien deze met aangepaste spuitkoppen ook wel gebruikt worden voor muur kunst. Ik heb voor dit blog met het oog op Pasen, gekozen voor gezellige kleuren. Zo kan ik jullie het duidelijk laten zien en hebben we gelijk een gezellig Paasblog en een stukje aankleding hier , mooi meegenomen en staat enorm gezellig.

 

Ik gebruik voor dit blog de 16 OZ regular Mason Jars, deze hebben we altijd in de verkoop gehad . Mocht je hier interesse in hebben, geef mij een email op info@maisonmansion.nl en ik kijk met je mee. Je kunt ze nog gewoon bij mij bestellen.

 

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

 

Natuurlijk moeten we niet vergeten om stap 1 te zetten, die bij bijna alle Restyle projecten naar voren komt, het ontvetten. Wij doen dat met onze St.Marc wat gewoon een heerlijk product is om mee te werken en je zeker weet dat er aan de hechting niets verkeerd is gegaan.

 

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

 

 

Stap 1 is dus ontvetten, want er mag geen olie of iets dergelijks aan je project zitten, dit zou een goede hechting tegen kunnen gaan.

Veel mensen doen een mondkapje op tijdens het werken met de Spuitbussen , maar persoonlijk doe ik dat eigenlijk nooit, wel is het van groot belang dat je in een goed geventileerde ruimte staat. Pas op met buiten sprayen, ook qua temperatuur.

Als je de spuitverf gaat gebruiken over een bestaande verflaag heen, hou er dan rekening mee dat het kan beschadigingen cq chippen of krassen.

Water, olie, stof of haar, het zijn niet de beste maatjes met spuitbusverf, door de druk en de nevel kan er van alles in het rond gaan en de kleur van de spray aannemen. Persoonlijk vind ik het handiger om een doos op zijn kant te zetten en daar de items in te plaatsen. Bij deze Ball Mason jars heb ik ze bovenop een leeg toilet rolletje gezet, zodat ik de onderzijde die iets afloopt, goed kon meepakken.

 

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana  Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

 

Heel veel mensen weten eigenlijk niet dat er ook primers zijn voor onze spuitbussen, soms heb je oppervlaktes die best een extra stukje bescherming kunnen gebruiken. Denk hierbij aan een prullebak die je gaat spuiten of een tuinset die je ook veel gebruikt. Kijk daarom ook eens rond bij onze primers, tenslotte wil je dat iets lang meegaat en tegen een stootje kan.

Hou rekening met de temperatuur van de omgeving waar je aan de slag gaat, niet teveel wind weten de meeste wel, maar te koud kan drogen vertragen en te warm is ook niet goed.

Het spraystof kan onbedoeld de ruimte meekleuren, hou daarom goed in de gaten waar je aan de slag gaat, ik leg zelf overal karton neer en zorg dat de items zover mogelijk in de dozen staan.

 

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

 

 

 

Ter decoratie heb ik een houten ster genomen en voor de helft afgeplakt, het leuke aan de chrome goud van onze serie is, dat deze op onbehandeld hout ook gewoon glimt. Je moet echter wel heel dun meerdere laagjes aanbrengen, dus neem even de tijd ervoor, na een minuut of 10 doe je even laagje 2, dan na een kwartier laagje 3, het is echter heel dun allemaal. Bij de chrome kleuren kunnen op den duur verkleuringen komen door vingerafdrukken of vettigheid. Dit komt door de samenstelling, het is mooi ter decoratie, maar voor gebruiksvoorwerpen zou ik zelf de matte serie nemen.

Het beste kun je op een cm of 20 afstand spuiten, niet te dicht bij, want dan krijg je “druipers”. Je kunt het beste eerste van boven naar beneden spuiten en dan gelijk door van links naar rechts. En dan stop! even laten drogen en dan de volgende laag, zo is je dekking goed en ook de sterkte is natuurlijk belangrijk.

Bij lichtere kleuren heb je vaak nog een laagje extra nodig, bij kleuren met veel pigmenten is dat minder. In dit blog ben ik van links naar rechts aan de slag geweest met Polar Blue, Crocus, Vanilla en de Malachite

 

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

 

De vernissen hebben we in mat en hoogglans, dit is mooi als extra laag, als je weet dat het project waar je mee bezig bent het zwaar te voorduren krijgt, pas echter wel op met vernisspray over chrome kleuren. Soms wil het met de Zilver chrome met bepaalde oppervlaktes niet zo mooi worden. Dat is niet altijd zo, maar dan ben je in elk geval gewaarschuwd 😉

Goedkope spuitbussen, zijn slechts wat het zegt, goedkope spuitbussen, die zijn niet geschikt voor buiten of voor veelvuldig gebruik. Het zal snel slijten en of krakken. De spuitbussen gaan ong. vanaf 6 euro bij ons, dus dat zijn geen hele hoge kosten. Maar je bent wel verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

Vergeet niet dat ook deze verf gewoon de tijd nodig heeft om te harden en goed te hechten, vele goedkope spuitbussen ligt dat bij een week tot 2 weken. De Montana moet je rekening houden met een dag of 5. Dat wil niet zeggen dat je de pot niet buiten kan zetten met je plant, als je die net gedaan hebt, maar het gaat meer om bijv. prullenbakken, tafelbladen etc. Die nog niet belasten en even met rust laten, zodat je er zo meteen jaren plezier van hebt.

Ik kan deze Jars gewoon afspoelen of afnemen met een vochtige doek, zet deze niet in de afwasmachine , niet laten weken en ook niet met een schuursponsje aan de poets, dat is af te raden.

 

Deze tips gelden wat ons betreft voor de Montana serie uit onze webshop KLIK HIER  , de bovenstaande tips of resultaten kunnen wij niet garanderen bij andere merken.

 

Veel plezier

Diana

 

 

Tips voor het gebruik van spuitbussen van Montana

 

 web statistics


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *