Tough Coat van Miss Mustard Seed

Tough Coat van Miss Mustard Seed

Tough Coat

 

Ik wil jullie graag meenemen in mijn blog, naar een product die in mijn ogen en van anderen, zwaar onderschat wordt! Namelijk de Tough Coat. De naam zegt het al een “harde laag” en dit product valt onder de noemer, afwerking  van je project. Het is dus een watergedragen vernis met een matte look. Deze coat vergeelt niet en geeft weinig geur af, dus je kan hem prima binnenshuis gebruiken. Waarom dit product onderschat wordt, hangt van vele factoren samen. En d.m.v. mijn blog wil ik dit product graag meer bekendheid geven, even in het zonnetje zetten zeg maar.

 

 

Tough Coat van Miss Mustard Seed

 

 

In het begin werd er gezegd dat de Tough Coat een afwerking is voor binnen, maar hier zijn ze gelukkig op terug gekomen. Na vele testen en onderzoeken blijkt dit product ook prima als afwerking te kunnen op je projecten voor buiten. De Tough Coat kan je gebruiken om je Milk Paint  te sealen als je klaar bent met verven. De toplaag wordt keihard en kan prima tegen een stootje of schoonmaak werk. Een gerestyled item is prachtig, maar je moet natuurlijk wel gewoon kunnen leven in en om je huis. We kennen het allemaal wel kleine kinderen, huisdieren en ja zelfs bepaalde mannen kunnen er wat van in huis 😉 Dankzij de Tough Coat hoef je niet constant te roepen; pas op, blijf van die kast af en ga zo maar door.

 

 

 

 

Wat vele van jullie misschien ook niet weten is dat je de Tough Coat ook prima kan gebruiken als toplaag om ongewenst chippen tegen te gaan. Je sealt in dat geval de Milk Paint af en zet de chips vast op je project. Of als je een mooie oude kast en/of deuren hebt gevonden die erg verweerd zijn en je deze look wilt behouden kan je met de Tough Coat een beschermlaag aanbrengen, zodat je project niet verder gaat bladeren. Bekijk bijvoorbeeld deze foto die gemaakt is door Miss Mustard Seed’s zelf van oude staldeuren die ze in een ombouw van een kast heeft laten maken.

 

 

Tough Coat van Miss Mustard Seed

 

 

 

De staldeuren waren oud en verweerd, maar verder in perfecte staat. Het was alleen niet de bedoeling dat er nog meer verf zou los laten, dus heeft ze de kast afgewerkt met de Tough Coat. Door de matte look van de Tough Coat blijft de kast een mooie oude uitstraling houden en kan hij weer jaren mee!! Kortom, je kan de Tough Coat dus perfect gebruiken op oude kasten, deuren en andere items om deze oude gechipte verweerde look te behouden, maar je kan dit product dus ook gebruiken om het chippen van de Milk Paint te stoppen in zijn proces.

 

Maar nu komt het, het is niet “alleen” maar een product om geverfde items te sealen. Je kan de Tough Coat ook uitstekend gebruiken als tussenlaag. Als een soort barrière tussen oude gladde wax lagen en de Milk Paint die je graag wilt gaan aanbrengen. Zoals de meeste restylers wel weten houdt Milk Paint niet op gladde vettige ondergronden. De verf  gaat chippen en in het ergste geval valt je complete werk er gewoon weer af. Dankzij de Tough Coat kan je oude wax lagen sealen en er daarna met je Milk Paint overheen om je item weer een nieuw leven in te blazen.

 

Snappen jullie nu waarom wij zeggen dat de Tough Coat een zwaar onderschat product is? Het is zo ontzettend veelzijdig en makkelijk in gebruik, dat elke restyler een flesje in zijn of haar basis pakket moet hebben staan. Ik zal voor het gemak alle punten hieronder nog even in het kort formuleren:

  • Afwerking voor oppervlaktes die veel gebruikt worden.
  • Afwerking om oude verweerde items te beschermen.
  • Afwerking om chippen van de Milk Paint te stoppen.
  • Tussenlaag op oude wax lagen en nieuwe Milk Paint in.

En het fijne van dit product is dus dat je het voor items kan gebruiken die zowel binnen als buiten staan! Dus hoppa, iedereen naar de webshop van www.maisonmansion.com en bestel daar de Tough Coat!

 

  • Het product is dunner dan de meeste vernissen, als je 1 dikke laag aan wilt brengen heb je kans dat het gaat druppen. Dus beter 2 dunne lagen aanbrengen i.p.v. 1 dikke laag.
  • Niet gelijk oordelen tot het droog is 😉 het kan even streperig lijken als het nat is, maar het droogt mooi glad op als het helemaal droog is.
  • Ga uit van 30 dagen voor het helemaal hard is, sommige producten hebben die tijd nu eenmaal nodig. Je kan het gewoon gebruiken hoor, maar wees gewoon die weken even extra voorzichtig.
  • Het is een top finish coat maar niet totaal bullet proof. Zelf raad MaisonMansion aan filtjes onder hete glazen te gebruiken of onder een hete pan. Dus afnemen met heel heet water is niet echt heel handig om eventuele hot water strokes tegen te gaan.

Ik hoop dat jullie weer veel informatie uit deze blog hebben kunnen halen en er snel mee aan de slag gaan!!

Tot de volgende blog,

 

 

 web statistics


 

 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Tough Coat van Miss Mustard Seed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *