Tweecomponenten lak gebruiksaanwijzing

aanrecht restylen, maisonmansion, hoe moet je een aanrecht restylen

 

 

Dit product hebben we in het assortiment genomen voor afwerking van een gerestyled aanrecht blad. De mogelijkheden van dit product zijn werkelijk eindeloos, van vloer tot trap, van hardhout tot wanden. Maar wij houden het even op het aanrecht blad. En waarom? We verven momenteel eigenlijk alles al, van tegels in de keuken tot voorkanten van de koelkast en de keukenkastjes. Het is allemaal mogelijk, maar die ene vraag bleef over, dat aanrecht. Want laten we wel wezen, sommige zijn gewoon weg echt lelijk!

Nou verkopen wij producten om dit te verven, pimpen of restylen, men geeft het vaak een verschillende naam. Dit zijn dus geen reparatiemiddelen. Over een beschadigd blad heen gaan maakt niet dat het blad ineens weer heel is. Hou in de gaten dat beschadigde delen altijd eerst waterdicht gemaakt moeten worden voor je er met een verf overheen gaat.

Elk aanrechtblad kan slijten, we gebruiken nu eenmaal  messen, hete pannen of terracotta potten met een ruwe onderkant in onze keuken. We snijden, we schuiven en laten dingen even ploffen en ergens gaandeweg in de tijd komt op elk blad dat eerste pitje, plekje of kringetje. Hou altijd in de gaten dat als je een blad gaat restylen ook dat daarna gewoon nog gebeuren, net als met de fabrieksuitvoering. Blijf dus voorzichtig.

 

Dit product is een product wat je moet mixen. Het is een torentje van 2 blikken met als tussenfase een ring die heel erg goed vast zit.

Van elkaar los halen met een stevige schroevendraaier

 

Je kan deze losmaken door met een stevige schroevendraaier de blokken los te “wippen” van de ring. Ik deed eerst de bovenkant eraf en daarna de onderkant, lichte kracht is wel nodig. Onthou dit is een product wat professioneel gebruikt wordt. (Dit wordt tevens als coating van bijvoorbeeld een politiecel gebruikt ;), klein grappig detail)

 

     Voor 2e component toevoegen eerst goed roeren

 

Je hebt dan dus 3 delen. Het bovenste kleinere blikje met een witte platte dop, een gewoon blik en de witte rand die je er net afgewipt hebt. Maak daarna het blik open en roer een minuut of 5 a 10 zeer goed. Je voelt dat onderin het blik de substantie dikker is, dit moet je goed mixen voor je verder gaat. Dit is een deel wat je niet over moet slaan, want dit is van groot belang voor de afwerking van je project.

 

 

 

 

De witte platte dop geeft al aan hoe je het moet doen, het staat er in geschreven. Voor diegene die net als ik het soms lastig vindt een verpakking te openen, hierboven stap voor stap.

Je haalt aan 2 kanten de witte ringen omhoog en zet je vinger eronder. Dat trek je langzaam omhoog, dan merk je dat je een soort schenktuit uit het blikje omhoog trekt. Draai de witte dop eraf en je ziet nog een extra sluiting die je moet verwijderen in de hals van de schenktuut. Je ziet, als je dit nog nooit gedaan hebt, moet je het wel even weten 😉

 

 

2e component toevoegen   Daarna heel goed roeren

 

Daarna schenk je het product in het blik en ook dit roer je zeer goed en wat langer, ong. 10 minuten. Je kan dit ook mixen met een verfmixer. Van belang is dat het blik eerst gemixt wordt en dat je na het toevoegen van het kleine blik je weer heel goed roert. Dit maakt dat de coating hierna bikkelhard is en goed te verwerken.

 

Wil je weten of het product geschikt is voor jou project en wat het verder doet? KLIK DAN HIER voor alle product informatie en bestellen.web statistics


2 reacties op “Tweecomponenten lak gebruiksaanwijzing

  1. Hoi, Wat zijn de verhoudingen van de NYLO als je niet het hele blik in 1 keer alles wilt gebruiken. Maar ongeveer 2 vierkante meter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *