Hoe werk je krijtverf goed af en wanneer wel of juist niet

Krijtverf wordt steeds populairder ….en daar zijn wij als krijtverf dealer natuurlijk heel erg blij mee. Maar we lezen vooral op Facebook groepen ook dat veel mensen eigenlijk niet heel goed weten dat het product in sommige gevallen ook nabehandeling nodig heeft.

 

Wij hebben dan ook onze eigen Facebook groep Restyleninhuis, waar al die aspecten goed aan bod komen.

Krijtverf is poreus en daardoor heb je er eerder vlekken op dan bijvoorbeeld een zijdeglans. Gelukkig is krijtverf goed afneembaar met een vochtig doekje met een reinigingsmiddel (zonder alcohol). Ook schoonmaakdoekjes van de supermarkt vallen hieronder.

 

In onze Facebook groep Restyleninhuis hebben we het zeer regelmatig over de eigenschappen van krijtverf, wel of niet afwerken.

Kleine projectjes zoals bijzettafeltjes, lijsten, lampen en de buitenkanten van de kasten heeft niet veel te lijden. En kun je dus onbewerkt laten.

Echter je eettafel, salontafel of keukenkastjes kan je beter goed afwerken. Vele realiseren zich niet dat bijvoorbeeld bij donkere kleuren je sneller vlekken ziet dan bij lichte.

 

Wij hebben momenteel diverse producten in onze webshop voor het afwerken van krijtverf en natuurlijk heeft iedereen daar zijn of haar eigen voorkeur in en dat moet ook.

Maar waar kies je voor? Bedenk in elk geval dat je lang niet in alle gevallen af hoeft te werken bij gebruik van de MaisonMansion krijtverf die wij voeren in onze webshop. Eigenlijk is het ook een kwestie van logisch nadenken. Natuurlijk zal je als je een witte niet afgewerkte salontafel in de krijtverf hebt staan, de koffievlek terugzien. Dat kan ook niet anders als je bedenkt dat er heel veel DIY projecten oud worden gemaakt door het gebruik van koffie. Het gaat daarbij om de actieve stoffen die de verkleuring veroorzaken. In het geval van kwetsbare en veel gebruikte oppervlaktes, altijd afwerken. Denk hierbij aan salontafels, eethoek, keukens en meer. Het werken met krijtverf is niet moeilijk, de afwerking ook niet en bij twijfel mag u ons altijd even een email sturen info@maisonmansion.com .

 

 

 

20161006_174814_001_resized

 

Decorateursvernis Ultra mat:

In onze uitgebreide collectie heeft dit product 1 van onze persoonlijke voorkeuren. Aangezien wij zelf veel meubels restylen en we gebruik maken van onze eigen krijtverf willen we dit graag ultra mat houden. De Decorateursvernis doet dat als geen ander. Een sterk product met een schitterende uitstraling van een zeer goed merk. Vele andere grote namen in de krijtverf weten inmiddels ook dit product te vinden.

Het voordeel is dat het onderhoudsarm is en overschilderbaar. Tevens leent het zich meer dan uitstekend  op bijvoorbeeld spatmuren bij een gastfornuis.

Nadeel is dat als je het te dik aan brengt op een donkere kleur er een melkachtige kleur ontstaat. Dus let goed op dat je het er met dunne laagjes tegelijk op aanbrengt.

 

Verniswas Blanco:

Dit mooie product is eigenlijk een 4 in 1 product wat uiteindelijk de uitstraling heeft van een wax, maar de voordelen van al de andere toevoegingen.

Voordelen zijn zeker dat het overschilderbaar is, dat is in tegenstelling tot de Clear wax. Dit product heeft echter wel die uitstraling. Als je het op krijtverf aanbrengt zie je dat wel dat kan ook niet anders, want het zuigt in de krijtverf net als alle andere producten en geeft het een prachtige afgewerkte look. Deze was hebben we in meerdere kleuren in webshop staan en is zeer prettig in gebruikt.

Nadeel kan zijn dat je een mattere look verwacht, maar dan moet je voor de Decorateursvernis Ultra mat kiezen.

Voordeel is zeker dat dit product en ook de Decorateursvernis heel zuinig zijn in gebruik.

 

Wax:

Wij hebben meerdere waxen met meerdere kleuren in onze webshop staan.

Voordelen : Op houtsoorten die kunnen bloeden zoals donker/licht teak en eiken heb je minder kans op verkleuringen en het kan gemakkelijk worden bijgewerkt. Ook op kleinere oppervlaktes bijv. in een hoek van een lijst.

Nadelen  : Onderhoudsgevoeligeer, kan niet naar buiten en wordt niet aangeraden voor vochtige ruimtes. In sommige gevallen is een wax gevoelig voor vocht en warmte. Een wax is niet overschilderbaar. Tevens raden we het niet aan voor kindermeubeltjes.

 

spierwit

 

Wij hopen dat we hierbij wat duidelijkheid hebben kunnen brengen in wanneer wel of niet afwerken bij een krijtverf project en u richtlijnen hebben kunnen aangeven voor de producten die het beste bij u passen.

Veel succes.web statistics

 

 

10 reacties op “Hoe werk je krijtverf goed af en wanneer wel of juist niet

 1. Kan kalkverf rechtstreeks over vliesbehang gedaan worden? Wil mijn openhaard n.l. in krijtverf zetten.

  Bed
  Silvia van der Ham

  1. Hai Kalkverf is een ander produkt 😉 maar krijtverf kan inderdaad rechtstreeks op behang. Onze krijtverf in de shop http://www.maisonmansion.com is daar zeer geschikt voor. Sommige krijtverf merken hebben een aparte versie voor op muren, bij ons kan het zowel op meubels als op muren/behang/metaal/glas. Hoop dat ik je vraag zo goed beantwoord heb Silvia?

 2. Kan ik venylbehangpapier overschilderen met krijtverf? Met andere verfsoort gaat dit niet omdat de verf na enige tijd gaat reageren met de venylpapier en dan plakkerig wordt

 3. Hallo,

  Ik heb een oud kastje ontdaan van de verf/lak of wat voor ellende het ook was. Ik wilde het kastje eigenlijk niet schilderen maar deze was te erg beschadigd door het afkrabben dus heb ik het maar geschilderd met krijtverf. Het probleem is dat iedere keer dat er iets tegen aan komt de verf beschadigd. Wat kan ik over de krijtverf doen zodat de verf beschermd is maar ik wil wel graag de matte look houden. Alvast bedankt.

  Groeten,
  Monica

 4. als ik een tafelblad met krijtverf heb gedaan, kan ik dan daarna een laklaag eroverheen doen? ik vind de verf prachtig maar wil vooral met een tafelblad het goed af kunnen nemen met een vochtige doek. hoor graag van u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *