Verouder je meubeltjes met Taupe vernis was van MaisonMansion

 

 

 

Het is een trend, het verouderen van meubeltjes, maar hoe doe je dat op een makkelijke en goedkope manier? en past deze methode ook bij jou?

De veroudering techniek die we hier beschrijven is degene met de Taupe vernis was uit onze webshop, deze leveren wij in 2 eenheden; 100 ml en 500 ml.

 

was-taupe-duo

 

Laten we een tafel als voorbeeld nemen, een vernis was is een product dat het hout veranderd, de 4 in 1 formule is een groot succes! het is een vernis + lak + olie en was in 1 en geeft een zijde look wat sommige mensen wel kennen van bijv. een wax. De open tijd (dat is de tijd dat je nog met het product kan werken /  corrigeren) is niet lang, en als je dit product op onbehandeld hout doet, is het eigenlijk direct werkend.

 

fineertafel-van-achhnezz

Bovenstaande (fineer) tafel is eerst ontvet, toen in de krijtverf uit onze shop van Creta et Aqua en toen met de Taupe vernis was afgewerkt.

 

Als je een mooie tafel hebt die je wilt verouderen , zie je ook dat je hout diverse kleuren heeft, dus de wat donkere nerven en strepen in je hout zul je terugzien in de Taupe vernis was structuur, het kleur ook mee. De diversiteit aan houtsoorten, geeft ook elke keer een ander effect. Wat je kunt doen is een tafel helemaal kaal maken en de nerven er goed intrekken met bijv. onze messingborstel en dan na het ontvetten de vernis was erop. Je kunt dit product er op kwasten en dan rustig in laten trekken , maar je kan het er ook op kwasten met de verniskwast en dan met een droge niet pluizende doek na vegen. Dan haal je de doek in de nerf richting en zie je dat de kleur Taupe in de nerven achter blijft en een lichte waas over het andere houtwerk. Als je dit goed laat drogen , kun je daarna bepalen of je eventueel nog een laag aan zou willen brengen.

 

mariska    mariska1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blanke lichte (soms wat saai ogend hout) bankjes, komen tot leven met deze vernis was in de kleur Taupe

 

 

Wat vele mensen niet weten is dat dit je afwerklaag is , dus hierna hoeft in principe geen afwerklaag meer. Dit product is hitte en vochtbestendig en je kan door middel van de druppeltest makkelijk zelf controleren of je nog een laag aan zou moeten brengen of niet. Die test staat omschreven bij de het product zelf. Maar stel dat je de kleur zo helemaal goed vind en je doorstaat de druppeltest nog niet?? dan zou je ervoor kunnen kiezen om er een blanco vernis was over heen aan te brengen. Sommige houtsoorten hebben nu eenmaal dat ze meer zuigen dan de andere, dat kan je eigenlijk nooit echt tevoren weten, maar op den duur leer je het wel inschatten.

 

 

ans    ans1

Maak van een nieuwe lamp een rustieke lamp in stoere landelijke stijl.

 

 

Wat ook heel goed mogelijk is met deze mooie kleur is het aanbrengen op bijvoorbeeld onze Linum (wit) of Unguedo (roomwit) krijtverf uit onze shop (klik hier voor de krijtverf) dat geeft een supermooi look en we plaatsen hier ook wat voorbeelden van leden van onze Restyleninhuis facebookgroep. Deze zeer creatieve leden zijn druk aan de slag geweest en maken echt prachtige projecten die hier zeker een plekje verdienen. Tenslotte zijn wij allemaal visueel ingesteld en foto’s zijn altijd prettig om een beetje een idee te krijgen hoe het er misschien bij jouw uit zou kunnen gaan zien.

 

 

hennie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi effecten aan te brengen met deze vernis was , zoals in het werkje van deze spiegellijst.

 

 

 

Dit produkt leent zich uitermate voor het verouderen en afwerken van o.a. steigerhout, door de ruwheid van het materiaal krijg je de mooiste effecten, die je zelf kan beinvloeden. Of in laten trekken of uitkwasten en uitwrijven. Zo kan je spelen met je projecten en wordt geen project hetzelfde. Vooral in deze tijd dat veel mensen tekstborden maken , is dit een mooi product om mee te werken.

Het is praktisch geurloos, makkelijk te verwijderen van handen of kwasten en zuinig in gebruik.

Het is absoluut een aanrader in onze nieuwe assortiment! Hier de link naar de producten en de foto’s van wat je er zelf eventueel ook zou kunnen creeëren.

 

 

 

 

 

 

gerda   gerda1   gerda2

(Grenen kastje ontvet, opgezet met Krijtverf uit onze shop van Creta et Aqua) en toen afgewerkt met de Taupe vernis was.

 web statistics


 

 

24 reacties op “Verouder je meubeltjes met Taupe vernis was van MaisonMansion

 1. Het zou leuk zijn als je er een filmpje van maakt stap voor stap hoe deze producten gebruikt moeten worden om zo,n mooi resultaat te verkrijgen.

  1. In onze groep Restyleninhuis laten we veel stappen plannen zien, in foto, tekst en soms live. Maar hebben ook workshops, als ik voor een product, foto, tekst, blogs, topics en ook nog eens filmpjes moet gaan maken wordt het wel heul veel 😉 ik had eigenlijk gehoopt dat dit voldoende was. Tekst, fotoos, begin fotoos en eind 🙁

 2. Hoi ik heb mijn meubels gedaan met grijze krijtverf en daarna met verniswas notelaar maar vindt het nu toch te donker wat kan ik nu het beste doen om het wat lichter te krijgen 😕

 3. Hallo, ik zou dit willen doen op onbehandelde teakhouten tafeltjes en een eikenhouten tafel die ik wel eens in de olie heb gezet. Kan dat?

 4. Welke kleur krijtverf is er gebruikt op het grenen kastje voordat de taupe vernis was erop gedaan is?? Ik wil graag mijn grenen meubels (eettafel, salontafels, dressoir en tv meubel) veranderen, hoeveel kan ik met een liter behandelen? Alvast bedankt!

   1. Moet de ktijtverf dekkend aangebracht worden? Wat ik me verder afvraag is hoe de verniswas aangebracht is. Inkwasten en laten drogen, of de veegtechniek?

    Groetjes,
    Claudia

    1. hai je brengt het altijd dekkend aan, de veegtechniek kan je naar je eigen hand zetten, of in mooie lijnen instrijken. of juist inwassen of nog een keer zodat het net als op de kastjes bijv. ietsje donkerder wordt

 5. Hallo, ik wil graag een vensterbankje voor in de vensterbank een bruine look geven waar de structuur vh hout nog zichtbaar blijft ik wil dit gaan proberen met de kleur notelaar ik wil beslist geen grijze look creëren dus gewoon teak kleur notenkleur ,moet ik er dan nog iets anders bij gebruiken? bijv.een krijtverf of kan het gewoon alleen met notelaar? Graag antwoord terug svp. Groetjes cora

 6. Hall, Ik heb een eettafel helemaal blank geschuurd en wil er nu een mooie antieke grijs bruine look aan geven.
  Wat kan ik het beste gebruiken?
  De tafel wordt intensief gebruikt, moet er dan nog een beschermlaag overheen of is dat niet nodig?

 7. Hallo, Ik laat een blad voor een bureau maken van vurenhout. Hoe kan ik hieraan het beste een mooie en antiek ogende grijs/bruine look aan geven. En wat kan ik dan het beste gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *