Wat is Superafbijt?

Hoe werkt superafbijt?

Hoe werkt de superafbijt?

Momenteel is de Superafbijt een hot item, of mensen hebben het aangeschaft of zijn van plan het op kort termijn te gaan gebruiken. Het heeft in elk geval de interesse van veel mensen.

 

tafel gedaan met superafbijt maisonmansion

 

Klusjes met afbijt zijn eigenlijk nooit leuk, het geeft rommel, het geeft een luchtje en je ziet niet altijd direct een mooi resultaat, zoals bij bijvoorbeeld verfklusjes. Daar bloeit voor je ogen een project en met afbijten is het vaak hard werken, lamme arm halen en goed ventileren.

Laat ik beginnen om te vertellen dat geen enkel afbijt reukloos is. Zo ook niet die van ons, echter hebben ook wij hier de milieu regels van begin vorig jaar moeten volgen. En in Europa zijn veel producten uit deze categorie of van de plank gehaald of moesten worden aangepast. Dit is ook met dit product gebeurd, echter deze Superafbijt, vermengd zich met de laag die je wilt verwijderen. Dat brengt met zich mee dat er een chemische reactie kan ontstaan. Tenslotte weten we niet wat er in alle laklagen van vroeger zat, of hoe de lijm voorheen werd samengesteld. Vroeger kon en mocht meer zonder toezicht of milieu maatregelen. Hou daarom in de gaten dat je ten alle tijden goed zorgt voor ventilatie.

 

Wat is het voordeel van deze Superafbijt?

Het enorme voordeel is dat je het horizontaal en verticaal kan gebruiken, dus feitelijk voor elke klus gebruikt kan worden. En dat de inwerktijd ongeveer rond de 45 minuten ligt (wij houden tenslotte van hatseflats) en dat het ook producten als olie en wax van projecten afkrijgt. De laatste 2 zijn vaak een uitdaging.

 

Wanneer kies je voor afbijt en wanneer voor schuren?

Een klus met afbijt geeft altijd discussie, voor en tegenstanders van schuren versus afbijt. Ik ben een voorstander van doen waar je goed in bent. Mensen geven aan al jaren te schuren, dus een afbijt is een no-go. Echter ben ik goed op mijn vakgebied, voor iedereen die echt een houtsoort terug wil brengen in zijn (ongeveer) natuurlijk staat, dan is schuren voor mij geen optie. Ik wil dat graag toelichten.

Met de woonsferen van deze tijd , waar ruwer hout en ook de look van doorleefder hout in beeld worden gebracht, komt schuren hierin zeker niet aan de orde. Als je schuurt maak je hout vlak, weg nerf. Als je schuurt met een machine, schuif je ook deels zaagsel in gleuven, nerven en noesten. Dat geeft glad hout, maar de natuurlijk look is weg. Als je aan de slag gaat met onze superafbijt, haalt dat de troep uit het hout. Dus wat zich vast gezogen heeft in het hout, trekt het als het ware los, vermengd zich en is dan te verwijderen. De natuurlijke vorm blijft dus behouden.

 

begonnen met de superafbijt maisonmansion

Wat heb je nodig?

Wij zien hier de bestellingen vaak voorbij komen, de superafbijt en dan een deels andere bestelling. Ik zelf denk dan vaak, waar is de rest? waar het afbijten vaak mis gaat , is op materiaal. Wil je het resultaat zoals op de inspiratie foto’s die wij delen, gebruik dan ook het materiaal er voor. Als men aangeeft alle producten uit het lijstje, die ik hieronder plaats , te hebben gebruikt, dan zal je resultaat anders zijn als je de helft weglaat. Men heeft nog wel ergens een krabber liggen, een staalborstel (echt een NO-GO) of iets anders.

Waar moet je aan denken als je de klus wilt klaren?

  • Superafbijt, goed kijken of je 1 of 2 blikken nodig hebt KLIK
  • Een kwast die alleen voor dit product gebruikt wordt, geen verfkwast gebruiken KLIK
  • Een geharde krabber, kijk ook eens naar de druppelkrabber KLIK
  • Eventueel de messingborstel, dit is veerkrachtig en maakt de noesten niet kapot zoals staalborstels doen. KLIK
  • De Maisonmansion ontvetter, na het reiningen moet je het project klaar maken voor de volgende stap. En dat is altijd stap 1, ontvetten. KLIK
  • Afwerking, geen pre bij ons uit de webwinkel, maar is natuurlijk altijd leuk. Echter gaat men er vaak van uit, dat als het kaal is, (wat vaak heel mooi wordt) het dan zo kan blijven. Laat je meubel nooit onafgewerkt, wil je er niet teveel mee qua kleur? neem dan gewoon de Maisonmansion verniswas en werk het veilig af. Voor verder gebruik. KLIK

Afbijten geeft helaas niet altijd het resultaat wat mensen verwachten. Dat ligt niet aan de Superafbijt , niet aan ons, en niet aan degene die het gebruikt. Maar soms is het hout gewoonweg niet mooi of van nature niet de kleur die men had gehoopt. Gezien de vele projecten op onze social media kanalen en onze eigen testen en ervaringen, kan ik jullie dit product zeer zeker aanraden.

Creatieve groet,

Diana

Eigenaresse Maisonmansion

Notitie: heb je het gebruikt ? laat dan een beoordeling achter bij de superafbijt in de product info. Er staat een knop in het midden van de tekst, het helpt ons inzake feedback en andere voor het overwegen van het gebruik. Bedankt!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *